EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
24 Септември 10, 17:32 / Автор: EventsTeam
Отбелязване на Световен ден на сърцето, 26.09.2010 г.
На специален пункт в градинката между СУ „Св. Климент Охридски” и Народното събрание всички желаещи ще имат възможността безплатно да измерят кръвното си налягане и холестерол.
На 26 септември 2010 г., „АстраЗенека България“ за десета поредна година чества Световния ден на сърцето, като участва в съвместната инициатива на Световната здравна организация и Дружеството на кардиолозите в България. На специален пункт в градинката между СУ „Св. Климент Охридски” и Народното събрание всички желаещи ще имат възможността безплатно да измерят кръвното си налягане и холестерол.

Ежегодната кампания има за цел повишаването на обществената информираност относно начините на превенция и контрол на риска от сърдечно-съдови болести.

По данни на Дружеството на кардиолозите в България почти половината от починалите от хронични болести, включително сърдечно-съдови заболявания и инфаркт, се намират в разцвета на силите си и са на възраст между 15 и 69 години.

Над 80% от смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания биха могли да се предотвратят чрез здравословна диета, редовни физически упражненения и въздържане от тютюнопушене

От възможността да проверят кръвното си налягане и холестерол в неделния ден могат да се възползват и много столичани, които ще получат и полезни съвети от доц. Николай Рунев, кардиолог към Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести при УМБАЛ „Александровска”.

Успоредно с основната активност, тази година за пръв път и най-малките ще могат да се включат в празника и да изразят представите си за човешкото сърце, рисувайки картини с пръсти, пастели, четки и друг вид материали по темата „Нарисувай ми сърце”

„АстраЗенека“ е инициатор на отбелязването на първия Ден на сърцето в България като глобален партньор на СЗО и ежегодно реализира кампании в подкрепа на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Компанията има над 40-годишен опит в областта на кардиологията, и е лидер в производството на бета-блокери, за което част от научните й открития са удостоени с Нобелова награда.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=313806&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1069