EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
24 Септември 10, 14:05 / Автор: EventsTeam
Откриване на еко пътека „Лозенска планина” и представяне на Проект „ЗЕЛЕНА ПЪТЕКА КЪМ ЕВРОПА”, 25.09.2010 г.
Асоциация „Европейски инициативи за култура и изкуство” организира откриването на еко-пътеката и представянето на Проект „Зелена пътека към Европа” на 25 септември 2010 г. от 11.00 часа в сградата на БЧК в с. Лозен. Проектът е финансиран от Програма „Европа – граждански проекти и европейски практики”, 2010 на Столична община.
Асоциация „Европейски инициативи за култура и изкуство” организира откриването на еко-пътеката и представянето на Проект „Зелена пътека към Европа” на 25 септември 2010 г. от 11.00 часа в сградата на БЧК в с. Лозен. Проектът е финансиран от Програма „Европа – граждански проекти и европейски практики”, 2010 на Столична община.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТ „ЗЕЛЕНА ПЪТЕКА ЗА ЕВРОПА”

В началото на месец юни 2010 г. Асоциация „Европейски инициативи за култура и изкуство” съвместно с районна администрация "Панчарево" стартира изпълнението на проект „Зелена пътека за Европа”, финансиран от Столична община по „ПРОГРАМА ЕВРОПА – ГРАЖДАНСКИ ПРОЕКТИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРАКТИКИ”. 

Проектът се изпълни на територията на район „Панчарево” и има за цел да допринесе за подобряване качеството на живот на жителите и гостите на района и да разшири възможностите за отдих и еко-туризъм на територията на общината. Неговата продължителност е 5 месеца, като през този период бяха изпълнени дейности по продължението на съществуващ пешеходен маршрут от с. Лозен до вилната зона край язовир Пасарел с дължина около 11 километра.

По продължение на пътеката поставихме 10 пейки за отдих на туристите, изработени от естествени материали. Обособихме място за пикник за 25 човека, на което има и обезопасени места за палене на огън, пейки и маси, барбекю и други удобства за желаещите да се разходят и отдъхнат сред природата. Поставихме беседка в подножието на връх Половраг, където туристите да могат да отдъхнат и да се подслонят, ако ги застигне лошо време. По продължение на целия маршрут монтирахме 20 бр. обозначителни табели с информация за местоположението и туристически маркери за маршрута. Поставихме входно-информационни арки в двата края на маршрута, от с. Лозен и от вилна зона Пасарел. Извършихме ремонт на Матейната чешма, намираща се в подножието на Лалина могила. Направихме и две отводнявания на места, които пресичат пътеката и затрудняват нейното преминаване.

Източник: 
Асоциация „Европейски инициативи за култура и изкуство”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1961