EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
19 Септември 10, 23:25 / Автор: EventsTeam
Благотворителна вечеря за обучение на деца-сираци
По случай първата си годишнина, Българският кулинарен съюз организира уникална благотворителна гурме вечеря под наслов „Седем звездни изкушения”.
Майстори на кулинарното изкуство предложиха на гостите изискани ястия и подбрани вина. Присъстващите на гала вечерята имаха възможността да се насладят на седем уникални специалитета като например карпачо от градинско цвекло, гарнирано с парфе от домашно козе сирене, балсамово-меден винегрет и букет от сезонни зеленчуци – едно от кулинарните изкушенията, с които готвачите погалиха сетивата на гостите. Черни блини, сьомга, калкан, хайвер, телешко и още какво ли не присъстваха в менюто на гурме вечерята. 

Специално за първата годишнина на Български кулинарен съюз бе подготвена и селекция от домашно сирене и кашкавал.

Готвачи от България, Русия и Гърция се погрижиха за уникалната вечеря. Мариян Костов, Анастасия Корсакова, Валентин Василев, Атанас Атанасов, Йонко Дяков, баба Стефка и Георги Сикулидис приготвиха заедно изисканите специалитети и споделиха с гостите част от техните майсторски умения. Заедно с поредицата от 7 ястия, бяха представени и вина от изба „Todoroff”, изба „Магура”, изба „Варна”, изба „Катаржина”, винарско имение „Драгомир”, специалната колекция на Зайков ЕООД.

Кулминацията на вечерта бе рибата – меч, тежаща 28 кг и уловена в Гърция специално за събитието. Водещата се опита да продаде рибата на търг, стартиращ от 900 лв., но за съжаление - неуспешно. След края на вечерта частно лице, пожелало анонимност закупи рибата-меч, която ще му бъде лично приготвена от майсторите готвачи специално за него и неговите гости.

Вечерята имаше благотворителен характер с цел набиране на средства за осигуряване на стипендии за деца-сираци, които ще се обучават в областта на ресторантьорството и ще стажуват в ресторантите на майсторите. Не случайно събитието бе организирано на големия празник Вяра, Надежда, Любов – майсторите и членове на Български кулинарен съюз пожелаха с труда си да дадат надежда и обич на няколко български деца. Български кулинарен съюз очаква на координатите на своя сайт деца-сираци от цялата страна да пуснат своите документи в сайта на съюза, за да станат част от програмата. Писмо с тази информация е изпратено и до множество училища от цяла България.

От продадени покани, томбола и продажбата на уникалната риба-меч, беше събрана сумата от 3956 лв., която ще бъде добавена във фонда на Български кулинарен съюз с цел осъществяване на програмата за обучение на деца-сираци.

Източник:
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1222