EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи лайфстайл събития

Вземи в gLOG
14 Септември 10, 19:32 / Автор: EventsTeam
Бариста, Latte Art и Coffee In Goog Spirits Шампионати
Ако кафето е ваше хоби и начин на живот – елате и покажете какво можете на първите издания на Националните Бариста, Latte Art и Coffee In Goog Spirits Шампионати! Шампионатите ще се проведат на 27-30 октомври 2010 г. в Интер Експо Център, София.
Ако кафето е ваше хоби и начин на живот – елате и покажете какво можете на първите издания на Националните Бариста, Latte Art и Coffee In Goog Spirits Шампионати!

Напоследък, приготвянето на атрактивни кафета се превърна в цяло изкуство, което баристите се опитват да подобряват ежедневно, за да превърнат топлата напитка в атракция за крайния потребител. Кафееният бум обхвана гастрономическата общност и изведе на аванссцената такива обществени питейни заведения като кафетериите, а вътре в тях вниманието бе съсредоточено върху личността на бариста. Бариста е специалист в приготвянето на кафе. Родословието на тази професия е италианско. Именно в Италия, родината на еспресото, изкуството на правилното „общуване” с кафето придобило завършен вид, вдигайки летвата пред любителите на тази ободряваща напитка и в другите страни.

В Националният Бариста шампионат, сертифицирани съдии ще оценяват вкуса на сервираните напитки, чистотата, креативността, техническите умения и цялостното представяне на всеки състезател. Участниците трябва за 15 минути да приготвят и сервират 12 напитки – по 4 чаши еспресо, капучино и авторски напитки. Характерното за този конкурс е, че не е позволено ползването на алкохол. Победителят на състезанието ще представи страната ни на Световния Бариста Шампионат, който ще се проведе в Богота, Колумбия (2-5 юни 2011г.)

По време на Националния Latte Art шампионат на оценка подлежат цялостната визия, вкус и аромат на напитките, както и креативността, изпълнението и качеството на работата на баристите. Състезанието се състои в това, в рамките на 8 минути да се приготвят и сервират 8 напитки – 2 чаши капучино, 2 еспресо макиато, 2 дизайнерски напитки. За да се избегнат каквито и да било съвпадения преди старта на шампионата участниците трябва да представят на съдиите снимка на напитките, които възнамеряват да приготвят.

Широко разпространена по света е съвместната употреба на кафе и алкохол. Именно това съчетание вдъхновява организирането и провеждането на шампионата Coffee In Goog Spirits, а най-често използваната комбинация от кафе и алкохол по света е т.нар. Ирландско кафе (Irish Coffee). За направата на перфектното ирландско кафе се изисква добре балансирана комбинация от уиски, захар, сметана и кафе. По време на състезанието в рамките на 8 минути трябва да се приготвят и сервират 4 напитки – 2 чаши ирландско кафе и 2 дизайнерски напитки.

Победителите на състезанията Latte Art и Coffee In Goog Spirits ще представят страната ни на световните първенства, които ще се проведат в град Маастрихт, Холандия ( 22-24 юни 2011г.)

Необходимо е всеки уважаващ себе си бариста, барман или собственик на заведение да има по-задълбочени познания за кафето – разновидности, съхранение, печене, мелене и неговото приготвяне, които ще допринесат и за по-качествено обслужване на клиентите. Именно това е едната от целите на организираните от Българската Специализирана Кафе Асоциация шампионати – те да се превърнат в арена за професионалисти и любители, които на практика да покажат ценни знания и умения.

Шампионатите ще се проведат на 27-30 октомври 2010 г. в Интер Експо Център, София.

Инициатори и организатори на шампионатите са Българската Специализирана Кафе Асоциация и Бизнес портала за кафе Coffeeland.bg.

За записване и повече информация: 

info@bgsca.org; info@coffeeland.bg
тел.:0878 44 06 93; 0878 49 06 90
02/962 03 69; 052/69 52 25

Източник:
www.kafefestival.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1042