EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
02 Септември 10, 23:00 / Автор: EventsTeam
Ансамбъл „Филип Кутев” представи фолклорния спектакъл „Шарена гайда” на петата вечер от „Аполония 2010”
Участието на известния български фолклорен ансамбъл включваше класически, съвременни и премиерни танци и песни
В продължение на час и половина един от най-добрите ни фолклорни изпълнители – Национален ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев” представи пред публиката на „Аполония 2010” своя завладяващ спектакъл „Шарена гайда”, кръстен на едноименния български танц.

„Ние сме изключително благодарни на Фондация „Аполония” и на компаниите, които подпомагат Фестивала, затова че имахме чудесната възможност да изпълним своята фолклорна програма”, заяви проф. Елена Кутева, директор и художествен ръководител на Ансамбъла. „Организацията е перфектна, на нас и на останалите артисти бяха осигурени всички необходими условия, за да се подготвим и представим успешно”, допълва тя. Въпреки студеното време многобройните зрители и слушатели на спектакъла, разположени както в Амфитеатър „Аполония”, така и в обкръжаващия го градски площад, нееднократно аплодираха изпълнителите

Ансамбъл „Филип Кутев” участва в Празниците на изкуствата „Аполония” за трети път. Творческите планове на изпълнителите включват организацията на фолклорен фестивал „Фолкфест” на 25 и 26 септември на Витоша, близо до София, както и премиерни тържества през май 2011 година, посветени на 60-годишнината от създаването на Ансамбъл „Фолип Кутев”.

Участниците в „Аполония 2010” бяха категорични, че Празниците на изкуствата нямаше да бъдат възможни в пълния си блясък и артистична програма без финансовата подкрепа на Обединена българска банка, CANON и Фондация „Америка за България” и медийната подкрепа на БНТ.

По-късно вечерта любителите на джаза бяха в Клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън, изпълнен от Ангел Заберски Трио в състав Ангел Заберски, Димитър Димитров и Димитър Шанов.

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в Клуб ОББ на две премиери – концерт ASTOR FOR FOUR, Музиката на ПИАЦОЛА – Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN – Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят – МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ с гост Бен Крос и Концерт 100 ГОДИНИ DJANGO REINHARDT VENTZISLAV BLAGOEV HOT JAZZTET.

За Национален ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев”

Националният ансамбъл за народни песни и танци Филип Кутев е създаден преди 59 години. Още от самото начало той е сформиран като професионален състав. Първите млади певци, танцьори и музиканти са постъпили в ансамбъла след сериозен подбор на специално проведения национален конкурс. Наред със своя артистичен талант те носят и богатството от традиции на своите родни места. Всичко останало като теория и организация се добавя от Ансамбъла и благодарение на това, той се е превърнал в престижна школа за сценично фолклорно изкуство.

За Оскар Питърсъни Ангел Заберски Трио


През своята 60-годишна кариера Оскар Питърсън е свирил с най-големите имена на джаза, показвайки ненадминато майсторство на пианото и характерен стил, преминавайки свободно от буги-вуги към страйд и бибоп. Редовно е изнасял концерти в Европа, често заедно с ненадминатата Ела Фицджералд. Работил е с плеада забележителни артисти като Рой Елдридж, Стан Гец, Дизи Гилеспи, Чарли Паркър, Джо Пас, Бен Уебстър и Лесли Йънг.

В Созопол трима изключителни български джаз музиканти ще свирят в памет на легендата Оскар Питърсън – Ангел Заберски, Димитър Шанов и Димитър Димитров.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=311986&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0923