EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
31 Август 10, 22:20 / Автор: EventsTeam
Васил Петров изнесе зрелищен артистичен спектакъл в Амфитеатър „Аполония” в Созопол
Той представи на Празниците на изкуствата „Аполония 2010” своя концерт OVER and OVER ВАСИЛ ПЕТРОВ

Васил Петров, Ангел Заберски, Димитър Шанов и Димитър Семов успяха да заредят публиката на „Аполония 2010” със своя артистизъм и изнесоха зрелищен спектакъл в Созопол. В продължение на час и половина те бяха аплодирани от почитателите на изящната музика. В концерта трябваше да се включи и световнопризнатия български бас Орлин Анастасов, който обаче бе болен и не успя да присъства на Аполония.

По-късно вечерта меломаните бяха вече в Клуб ОББ, където на сцената излязоха TRI O FIVE, Илин Гривишки (DJ Ilko), Десислав Иванов (Desso), Антони Рикев (WahTony) и Майкъл Флеминг (aka Lexus).

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в Клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън – АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ и още две премиери – концерт ASTOR FOR FOUR, Музиката на ПИАЦОЛА – Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN – Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят – МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ с гост Бен Крос и Концерт 100 ГОДИНИ DJANGO REINHARDT VENTZISLAV BLAGOEV HOT JAZZTET.

За Васил Петров

Васил Петров завършва НМА „Панчо Владигеров”, факултет „Естрадна музика”. Той е един от най-популярните изпълнители на джаз и поп музика в България.

Пял е в Хелзинки, Осло, Стокхолм, Белград, Санкт Петербург и в Лилехамър (Норвегия) по време на зимните олимпийски игри. Участвал е в няколко концерта във Флорида с известни джаз изпълнители като Дан Морети и Фил Проженциано. Специално място в репертоара му заемат песните на Франк Синатра.

ОББ – в подкрепа на културата и изкуството

Обединена българска банка е генерален спонсор на Празниците на изкуствата „Аполония 2010”.
ОББ е една от компаниите, която развива дългосрочни програми в подкрепа на културата и изкуството, културно-историческото наследство, образованието, грижата за деца в неравностойно положение, масовият детски спорт и високото спортно майсторство.
В областта на културата и изкуството банката подкрепя национално значими български арт фестивали, сценичните изкуства, отделни творчески прояви на български творци, като само за арт прояви отделените средства за последните 10 години надхвърлят 2 милиона лева.
От 2007 година ОББ връчва и своята Награда за култура и изкуство (Награда на Генералния спонсор) по време на Празници на изкуствата „Аполония”. През годините нейни лауреати са били джазменът Антони Дончев, Ангел Заберски – син, успешният млад режисьор Камен Калев, представил достойно България на филмовия фестивал в Кан с филма си „Източни пиеси”. За 2010 година нейният носител е радио журналистката и писателка Силвия Чолева. В наградата на ОББ присъства антично изображение на делфин – едновременно древен символ на финансовите взаимоотношения между хората и митичен спътник на бога на изкуствата Аполон.
Снимка: Васил Петров изнася своя музикален спектакъл на „Аполония 2010” на 30 август в Созопол/Автор: Стефан Джамбазов, Агенция БГНЕС

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=311713&df=45&dflid=3


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1145