EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи събития в сферата на изкуството

Вземи в gLOG
30 Август 10, 19:33 / Автор: EventsTeam
Юбилеен концерт Христина Лютова и каба трио „Родопея”, 14.10.2010 г.
Юбилеeн концерт „Планино, стара планино”, по повод 70-годишнината на народната певица Христина Лютова, на 14 октомври 2010 г. от 19.00ч. на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”, Смолян в навечерието на празника на град Смолян.
Смолян /14 октомври 2010 г./ - Юбилеен концерт „Планино, стара планино” на именитата изпълнителка на автентични и обработени родопски фолклорни песни Христина Лютова и каба трио „Родопея”.

Юбилейният концерт „Планино, стара планино”, по повод 70-годишнината на народната певица Христина Лютова, ще се състои на 14 октомври 2010 г. от 19.00 ч. на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”, Смолян в навечерието на празника на град Смолян. Специални гости на юбилейния концерт са Валя Балканска; квартет „Славей”, основан от Надка Караджова; инструментални солисти от националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев"; фолклорен ансамбъл „Родопа”, Смолян; каба трио „Родопея”.

Христина Лютова е създател на каба трио „Родопея”, в което пее заедно с дъщеря си Мариана Павлова и Силвия Ненкова. На 14 октомври заедно ще представят едни от най-чувствените родопски песни - „Планино, стара планино”, „Очи, чорни очи”, „Росни ми, росни, росице” и др.

Юбилейният концерт на Христина Лютова и каба трио „Родопея” се провежда със съдействието на Община Смолян, фирма „Родопея – Белев”, музикална компания „Гега ню” и издателство "Камея". Медиен партньор на концерта е Българската национална телевизия.

През месец май 2010 г. именитата народна певица и почетен гражданин на Смолян Христина Лютова отбеляза своята 70-годишнина. Родена е в Смолян през 1940 г. с рядка природна дарба – мощен, плътен и богат на цветове алт, заради който заслужено е наречена гласът на Родопа планина. Потомка е на прочути родопски родове. От тях е наследила таланта, песните и борбения си дух.

В продължение на 30 години е солистка в смолянския ансамбъл „Родопа”. Голям е приносът й в издирването и запазването на над 400 автентични песни; 40 от тях се пазят в Златния фонд на Българското национално радио. Нейното изкуство е аплодирано във Франция, Куба, Холандия, Русия, Гърция, Мексико, Беларус, Чехия, Корея, Германия, Унгария и в много други страни.

За повече информация посетете http://www.wix.com/lyutova/hristina или страницата във Фейсбук

За Контакти:

Д. Звънчаров, 0887 71 35 17, zvantcharoff@yahoo.com,
М. Милев, 0884 40 74 74, milev.miroslav@gmail.com

Източник:
http://www.wix.com/lyutova/hristina

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1066