EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи събития в сферата на изкуството

Вземи в gLOG
23 Август 10, 12:11 / Автор: EventsTeam
Празници на изкуствата Аполония 2010, 28.08-5.09.2010 г.
От 28 август до 5 септември 2010 в Созопол ще се проведат за двадесет и шести път Празниците на изкуствата Аполония.
От 28 август до 5 септември 2010 в Созопол ще се проведат за двадесет и шести път Празниците на изкуствата Аполония.

За поредна година празниците на изкуствата – Аполония ще приемат жителите и приятелите на Созопол в Читалище "Отец Паисий", Археологически музей, Художествена галерия, Амфитеатър "Аполония" и Клуб ОББ

Преди официалното откриване на Празниците, Академията за изкуство Аполония ще организира два майсторски класа – по струнен квартет с ръководител проф. Димо Димов и по пиано, ръководен от Людмил Ангелов. Майсторските класове ще се състоят от 21 до 28 август 2010 в читалище Отец Паисий в Созопол.

Хората на изкуството - художници, музиканти, писатели и поети, артисти и архитекти се вдъхновяват от красотата и уникалната созополска атмосфера. За десет дни на петте фестивални сцени могат да бъдат видяни над 70 културни събития. Много от представяните произведения са световни и национални премиери.

Преди официалното откриване на Празниците, Академията за изкуство Аполония ще организира два майсторски класа - по струнен квартет с ръководител проф. Димо Димов и по пиано, ръководен от Людмил Ангелов. Майсторските класове ще се състоят от 21 до 28 август 2010 в читалище Отец Паисий в Созопол.

В официалната програма на фестивала гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Ангел Зуберски и трио, "Карандила брас бенд", Васил Петров, Миро, Белослава, Любо и приятели, ансамбъл "Филип Кутев", БТР и много други.

И тазгодишното издание на "Аполония" няма да изневери на традицията си да потопи своите гости в магията на приложните, театралните и кино-изкуства.

Организатор на събитието е Фондация Аполония, заедно с Община Созопол и Българска национална телевизия. Събитието се организира с подкрепата на ОББ, CANON и Фондация "Америка за България".

За допълнителна информация:
http://www.apollonia.bg/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

1.0816