EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
17 Юни 10, 10:18 / Автор: EventsTeam
Пресконференция по повод организирането на работна среща на Експертен борд от 27 водещи онколози, 18.06.2010 г.
Изработения от 27-те хабилитирани специалисти национален консенсус по въпросите на рака на белия дроб, ще бъде дискутиран и гласуван на предстоящия през октомври 2010 г. отново във Варна, Национален конгрес МОРЕ 2010.
За първи път в историята на българската онкологична медицина се създава и събира Eкспертен борд, който включва всички специалности и браншови лекарски организации, занимаващи се с белодробен рак: пулмолози, гръдни хирурзи, патолози, генетици, рентгенолози, лъче- и химиотерапевти и др.

Изработения от 27-те хабилитирани специалисти национален консенсус по въпросите на рака на белия дроб, ще бъде дискутиран и гласуван на предстоящия през октомври 2010 г. отново във Варна, Национален конгрес МОРЕ 2010.

Събитието от националната програма МОРЕ 2010 – абревиатура на Мултидисциплинарни Онкологични Разговори и Екстракти, е по инициатива на Медицински университет – Варна, Българско онкологично дружество и Университетска болница „Света Марина” – Варна, които ще организират ежегодни национални конференции, посветени на проблеми на най-значимите злокачествени тумори, тяхното диагностициране и лечение в България.

Официалната пресконференция на Експертния борд ще се проведе на 18 юни 2010 г., петък, от 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Еделвайс”, к.к. „Златни пясъци”.

На пресконференцията медиите ще имат възможност да се срещнат с част от участниците в Експертния борд и да зададат своите въпроси за една от най-наболелите теми в нашето общество, а именно проблемите свързани с диагностицирането и лечението на раковите заболявания.

На пресконференцията ще присъстват:

доц. д-р Димитър Калев

Началник на Клиника по медицинска онкология в УМБАЛ „Света Марина” – Варна.

Проф. д-р Данаил ПЕТРОВ, д.м.н.

Началник на Клиника по гръдна хирургия, СБАЛББ „Света София” – София. Национален консултант по гръдна хирургия и експерт на Националната здравноосигурителна каса. Член на Европейската асоциация по кардиоторакална хирургия. Автор на над 200 научни публикации в областта на белодробната хирургия в наши и чужди списания.

Проф. д-р Татяна ХАДЖИЕВА, д.м.н.

Началник на Клиника по лъчетерапия, УМБАЛ „Царица Йоанна” – ИСУЛ, София. Национален консултант по лъчетерапия, председател на Дружеството на лъчетерапевтите в България.

Проф. д-р Драга ТОНЧЕВА, д.м.н.

Ръководител на Катедра по медицинска генетика, Медицински университет – София. Национален консултант по редки болести. Създател и ръководител на Националния геномен център за социално значими болести.

Доц. д-р Елисавета ВЪЛЧЕВА, д.м.

Началник на Секция по образна диагностика, III Градска болница – София. Председател на Българската асоциация по радиология и на Българското дружество по рентгенология и образна диагностика.

С оглед организирането на транспорт, организаторите молят за потвърждение най-късно до 16 часа на 17 юни 2010г. на посочените долу телефон или имейл!

--------------------------------------------------------------------------

Пълната информация за събитието може да откриете в
EventBox.bg - Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/576

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1079