EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
27 Май 10, 15:33 / Автор: EventsTeam
Днес “ДБ Шенкер Рейл България” ще получи на официална церемония в Пирдоп лицензия за самостоятелен железопътен превозвач
Събитието ще се проведе днес (27.05.2010 г.) от 16.00 ч. в Пирдоп, в офиса на дружеството „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД, който се намира на територията на Аурбис България – индустриалната зона на града срещу жп гарата.
Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев ще връчи днес лицензия за железопътни превози на дружеството „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД. 

Лицензията дава право на дружеството да извършва железопътни превози на товари на територията на България. За да започне да извършва железопътни превози „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД получи освен лицензията и необходимите за това: приложение към лицензията удостоверяващо застраховане на гражданската си отговорност спрямо трети страни; сертификат за безопасност като превозвач и сключи договор за достъп до инфраструктурата с Генералния директор на ДП НК „Железопътна инфраструктура”.

Дружеството „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД е собственост на немската компания DB Mobility Logistics AG, която от своя страна е част от групата на немските железници – Deutsche Bahn /DB/.

В момента лицензираните жп превозвачи в България вече са девет: “Български държавни железници” ЕАД – лицензия за извършване на превози на пътници и товари; “БДЖ – Товарни превози” ЕООД – лицензия за извършване на превози на товари; “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД – лицензия за извършване на превози на пътници; “БДЖ – Тягов подвижен състав ” ЕООД – лицензия за извършване на превози на пътници и товари; Българска железопътна компания АД – лицензия за извършване на превози на товари; Булмаркет – ДМ ООД – лицензия за извършване на превози на товари; ”Газтрейд” АД – лицензия за извършване на превози на товари; ”Унитранском” АД – лицензия за извършване на превози на товари; „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД – лицензия за извършване на превози на товари

Събитието ще се проведе днес (27.05.2010 г.) от 16.00 ч. в Пирдоп, в офиса на дружеството „ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД, който се намира на територията на Аурбис България – индустриалната зона на града срещу жп гарата.

Източник:
rail-news.info

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.137