EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
27 Май 10, 18:29 / Автор: EventsTeam
“ДБ Шенкер Рейл България” получи на официална церемония днес лицензия за самостоятелен железопътен превозвач
Днес в гр. Пирдоп се състоя тържество в чест на създадената в началото на тази година фирма “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД. С това разширяване на мрежата си, фирмата “DB Schenker Rail” сега е представена със собствено национално дружество в бързоразвиващия се регион на Югоизточна Европа.
По същото време на фирмата бе издадена лицензия като железопътен превозвач за жп мрежата на България. Това е голяма крачка напред за утвърждаване на фирмата като самостоятелен железопътен превозвач на българския транспортен пазар.

Ханс-Георг-Вернер, отговарящ в Борда на управителите на “DB Schenker Rail” за региона “Изток”, изтъкна: “С получаването на лицензията за жп превози сега сме в състояние да разширяваме по-нататък предлаганите услуги за непрекъснати превози в региона на Югоизточна Европа и да предлагаме на клиентите си всеобхватни транспортни услуги, съобразени с техните нужди.” Издадената лицензия позволява на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД да извършва самостоятелно и жп превози, наред с предоставяните и преди вътрешноведомствени маневрени услуги. Така се предвижда още от м. юни т. г. да започнат първите превози за “Арубис” – най-голeмият производител на мед в Европа. За в бъдеще “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД ще предлага на клиентите си и разнообразни услуги, свързани с жп бизнеса.

“Интегрирането на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД в мрежата на “DB Schenker Rail” позволява постигането на синергични ефекти между отделните национали дружества – напр. в областта на управлението на активите”, сподели Ханс Георг Вернер. “Пример за това са локомотивите от Дания и Германия, които отскоро се експлоатират в Р. България за модернизиране на наличния подвижен състав. Това пред нас разкрива възможност за по-нататъшно увеличаване на броя на локомотивите и вагоните в Р. България.“

Фирмата, която е създадена през 2002 г. като клон на фирмата “Logistic Services Danubius SRL”, понастоящем има около 150 души персонал и разполага със собствени маневрени и магистрални локомотиви с електрическа и дизелова тяга. Главното седалище на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД е в град Пирдоп, а на няколко места с маневрена дейност в България фирмата е представена със производствена база.

Източник: 
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=298254&df=45&dflid=3&GDirId=077633bfe5475f8ba2c6ab5b14220a87

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113