EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
11 Май 10, 13:32 / Автор: EventsTeam
Българска предпремиера на филм на телевизия MEZZO за хор Големите Български Гласове на 14 май
На 14 май 2010 г. Българско Музикално Сдружение и Френският Институт в София организират предпремиерна прожекция на филма на телевизия MEZZO за хор Големите Български Гласове, който е част от поредицата „Най-добрите европейски хорове”.
На 14 май 2010 г. Българско Музикално Сдружение и Френският Институт в София организират предпремиерна прожекция на филма на телевизия MEZZO за хор Големите Български Гласове, който е част от поредицата „Най-добрите европейски хорове”. Събитието ще се състои в залата на Френския Институт в София на ул. „Дякон Игнатий” № 2. Епизодът за Големите Български Гласове бе заснет през месец октомври 2009 г. в България и се осъществи с подкрепата на Българско Музикално Сдружение, Министерство на културата на Република България и Държавния Културен Институт към МВнР. Специални гости на предпремиерната прожекция ще бъдат режисьора на филмa Джеръми Роузен – Франция, изпълнителите от хор Големите Български Гласове и диригента Илия Михайлов.

Предпремиерата на филма за хор Големите Български Гласове съвпада и с петата юбилейна годишнина от създаването на Българско Музикално Сдружение. Това събитие поставя връхна точка в досегашната работа на организацията. През изминалите пет години екипът на сдружението целеустремено следва своите идеи в помощ на българската култура и изкуство и успя да реализира много успешни арт проекти, които разнесоха славата на българската музикална култура по света. С поглед отправен към бъдещето екипът на сдружението обещава и за напред да работи все така усилено, да подкрепя българската култура, да реализира значими културни проекти и да популяризира нашите културни ценности в страната и по света.

Българско Музикално Сдружение изказва своите най-искрени благодарнoсти на партньорите, с които си сътрудничи през първите пет години от своето съществуване и се надява успешните партньорства да продължат и за напред!

За повече информация:

Българско Музикално Сдружение
Дарина Пашова
София, п.к.1202,
ул. Поп Богомил №23, ет.2
Тел./Факс: 02/ 983 96 45
e-mail: office@bms-bg.org

За Българско Музикално Сдружение: Идеята за създаването на Българско Музикално Сдружение принадлежи на група български интелектуалци от различни сфери на обществена изява, но обединени от любовта към българската музикална култура и каузата за запазване на световно известния хор Големите Български Гласове. Вече пет години Българско Музикално Сдружение се грижи за популяризирането на българската музика по света като с неговата подкрепа са организирани множество концерти и изяви, сред които участия на хор Големите Български Гласове в международни културни фестивали. http://bms-bg.org/

За Mezzo: Mezzo е френски телевизионен канал, посветен изцяло на музиката и нейните превъплъщения в музикални стилове като класическа музика, опера, джаз, балет и др., като специално внимание телевизията отделя на популяризирането на специфичната традиционна музикална култура на определени райони и етноси, като й посвещава поредици от документални филми. http://www.mezzo.tv/

Източник:
www.bms-bg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.098