EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
11 Април 10, 16:13 / Автор: EventsTeam
Нови инициативи бележат 90-та годишнина на Икономически университет – Варна
В рамките на програмата по честванията, на 26.03.2010 г. се проведе олимпиада по програмиране. Приложението на информационните технологии е едно от жизненоважните направления в развитието на съвременната икономика, а обучението по информатика – приоритет за България.
Ръководството на Икономически университет-Варна продължава с честванията на 90-та годишнина от основаването на унивесритета. Месец април е сред най-наситените с мероприятия.

В рамките на програмата по честванията, на 26.03.2010 г. се проведе олимпиада по програмиране. Приложението на информационните технологии е едно от жизненоважните направления в развитието на съвременната икономика, а обучението по информатика – приоритет за България. Икономически университет – Варна, чрез предлаганите 2 специалности, свързани с информационните технологии – "Информатика" и "Бизнес информационни системи", отговаря на актуалните тенденции за подготовка на специалисти в тази насока. 

В олимпиадата по програмиране в Икономически университет – Варна се включиха 27 студента от специалностите "Информатика" и "Бизнес информационни системи". Студентите се състезаваха в рамките на 4 часа върху 6 задачи. Провеждането на вътрешната олимпиада в Икономически университет – Варна се явява и стъпка за излъчване на най-добрите студенти, които ще представляват България на световните финали и ще защитават добрите постижения и традиции на държавата ни в тази област.

Друга новина от най-старото търговско училище в България е, че са приключили записванията за юбилейната международна научна конференция на тема “Световната криза и икономическото развитие”. Актуалността на темата е причина за огромния интерес, който тазгодишната общо университетска конференция предизвиква. Очаква се на 13 и 14 май да присъстват повече от 300 икономисти от 15 държави. Главните тематични направления ще са „Текущи икономически сътресения” и „Кризата в контекста на икономическото развитие”.

Месец април е посветен също на преглед на студентското научно творчество, който ще бъде последван от конкурс за избор на мис и мистър “Икономически университет”. През април ще станат известни и номинираните преподаватели от университета във връзка с присъждането на почетното звание “почетен професор” на ИУ-Варна .

Източник: 
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=290388&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1044