EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
22 Март 10, 14:33 / Автор: EventsTeam
Фондация “Марш на любовта” организира традиционния си благотворителен базар за Великден
На 27-ми и 28-ми март в хотел "Шератон" ще се състои единaдесетият пореден великденски базар на международната благотворителна организация „Марш на Любовта”.
На 27-ми и 28-ми март в хотел "Шератон" ще се състои единaдесетият пореден великденски базар на международната благотворителна организация „Марш на Любовта”. Посетителите ще имат възможност да подпомогнат деца сираци и социално слаби, като закупят ръчно изработена пролетна украса, сувенири, свещи, бижута, картини и различни произведения на изкуството. Павел Митков и Верджиния Велчева са сред известните български художници, които ще дарят свои творби за великденския базар. Събраните средства ще се изразходват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.

По време на откриването в събота (10:00 ч.) учениците от музикалното училище „Любомир Пипков” Франческа Форнизано – виолончело и Момчил Пандев – виолончело, заедно със струнния квартет от музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, ще изпълнят известни класически творби.

“И най-малката помощ за едни, означава много за други – да получат храна, дрехи, лечение и не на последно място усещане за човешка топлота, любов и грижа. От друга страна, възможността да подкрепиш тези, които не са имали твоя шанс, дава удовлетворение и щастие, които не могат да се сравнят с нищо друго. Колкото повече хора приемат дарителството и желанието да помогнеш безвъзмездно на другия като част от живота си, толкова по-голям шанс има да живеем в общество, в което хората не са безразлични към чуждата болка”, споделя Асен Михов, председател на “Марш на любовта”.

Традиционните коледни и великденски базари на "Марш на любовта" се провеждат всяка година по едно и също време в Атина, Солун и София. Фондацията развива своята дейност у нас вече над 10 години, а нейни представителства има в Италия, Франция, Бразилия и Гърция. Организацията в България подпомага основно деца сираци и бедни възрастни хора, а дейността е основана изцяло на доброволен принцип. Никой от нейните сътрудници не получава възнаграждение и по този начин всички приходи се използват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.

От 2005 г. "Марш на любовта" поддържа кухня за бедни, която осигурява ежедневно топла храна за социално слаби хора в община Угърчин. Само за месец февруари тази година са раздадени 6118 порции храна и са дарени 1491 килограма дрехи. Фондацията е обзавела и два зъболекарски кабинета, като от 2005 г. безплатно лечение са получили 775 пациенти.

Повече за "Марш на любовта" и информация за благотворителната дейност можете да откриете на http://www.marchoflove.org.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=286238&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1016