EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
15 Февруари 10, 21:24 / Автор: EventsTeam
Авторитетното американско списание "Археолоджи" с материал за тракийските открития в Караново
Новият брой на американското списание "Archaeology" излезе с материал и водеща снимка от трета страница за находките от 2009 година на екипа на българския археолог Веселин Игнатов и реставраторската работа на Силвия Борисова. Под заглавие "Тракийско царско погребение" се разказва за гробницата, открита миналата година в Караново с предположения, че е на член на фамилията на последния тракийски цар Реметалк III заради пищните дарове, открити там.
Разкопките са по проект на сдружение "Културни проекти", финансиран от Обединена българска банка и подпомогнат от община Нова Загора. За броени седмици мястото на гробницата беше покрито с модерна поликарбонатна конструкция, под която продължава работата на археолозите. От банката е поет ангажимент да продължат спонсорството и през 2010 година, като сдружението се надява да привлече и още амбицирани да участват в престижния проект дарители. 

Списанието е с аудитория от 786 000 души и е официален орган на Американския археологически институт. В шестте си годишни книжки редакторите селектират най-интересното от археологическите открития в цял свят. Публикацията е втора поява на екипа на Веселин Игнатов на страниците на списанието. През 2007 американците отделиха три страници в текст и снимки за откритите в местността "Триъгълника" край Нова Загора две тракийски колесници. И в двете публикации снимките са направени от репортери на агенция БУЛФОТО.

Наближаващият 14 февруари, освен дeн на влюбените и на Трифон Зарезан е и официален празник на археолозите. Интересът отвъд океана към работата на българските откриватели е още един приятен повод за отбелязване на празника, коментират почитатели на историята.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=286223&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0858