EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

Вземи в gLOG
17 Март 10, 22:46 / Автор: EventsTeam
Базата данни на най-голямата инвестиционна мрежа в Централна и Източна Европа надхвърли 100 потребителя
На 18-ми март 2010 година CEE CHIPS Investment network обяви достигането на над 100 потребители в своята онлайн система.
Само месец след официалния старт на софтуерната платформа, интересът към услугата, която свързва инвеститори и бизнеси търсещи финансиране в Централна и Източна Европа, нараства все по-бързо. В съответствие с общите очаквания и текущата световната икономическа обстановка, осигуряването на средства все още е затруднено и това проличава в процентното съотношение между бизнеси и инвеститори в инвестиционната мрежа, а именно 70/30.

Повечето от бизнесите търсещи финансиране се намират в региона на Балканите, България, Румъния, Турция, Сърбия, докато висок процент от инвеститорите са от държави в Централна Европа. Около 50% от всички бизнеси в системата се предлагат за продажба, а останалите са или компании, които търсят капитал за разширяване или стартиращи фирми.

Секторът на недвижимите имоти доминира сред компаниите, които търсят финансиране, последван от продажбите на едро, енергия, храна услуги и ИТ сектора. В същото време предпочитаните от инвеститорите сектори са предимно ИТ, софтуер и интернет, последвани от възобновяеми енергийни източници и производствени сектори.

Партньорите в CEE CHIPS Investment network заявиха, че макар и потребителска база да нараства бързо, остава дълъг път до достигането на желаната критична маса от качествени предложения, която ще ще доведе до подобряването на инвестиционната и бизнес среда в най- динамично развиващия се регион в Европа.

CEE CHIPS е компания, създадена от млади и мотивирани професионалисти с опит в областта на стартиращите фирми и инвестициите. Те са посветени на създаването на лесен, бърз и ефективен начин за свързване на инвеститори и предприемачи в региона на Централна и Източна Европа.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=285146&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2335