EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
12 Март 10, 13:42 / Автор: EventsTeam
Dove стартира национална образователна кампания за насърчаване на личната хигиена
Миенето на ръце е най-ефективният начин за предпазване от Хепатит А и редица вирусни заболявания.
Само един от шестима възрастни мият ръцете си след допир с пари. Само един от четирима мият ръцете си след кихане и кашляне, а един от двама след игра с домашния любимец. Това показва глобално проучване, цитирано от Dove.

Тревожната статистика е един от основните поводи за организирането на национална образователна кампания под надслов „Важността от правилна хигиена на ръцете”. Нейното начало бе поставено днес на официална пресконференция, проведена в Аулата на СУ „Св.Климент Охридски”. Участници в събитието бяха г-жа Тина Трпковска, маркетинг мениджър на Юниливър България, г-жа Милена Бояджиева, директор пресцентър на Националната здравноосигурителна каса и д-р Петрана Каляшева, експерт-дерматолог. Дискутираните въпроси засегнаха преди всичко нуждата от повече информация, касаеща хигиената на ръцете, както и качеството на използваните отмиващи препарати.

Кампанията „Важността от правилна хигиена на ръцете” е подкрепена от НЗОК и Министерството на образованието. В следващите няколко месеца като част от кампанията в 4 от по-големите градове на страната ще бъдат раздадени над 40 000 образователни брошури и сапуни Dove. Образователни материали ще бъдат предоставени и на близо 20 детски градини, гимназии и университети в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Миенето на ръцете е най-ефективният начин за предпазване от Хепатит А, известен още и като болест на мръсните ръце. Редовното миене със сапун може да предпази и от разпространените през зимния сезон остри респираторни вируси от групата на рино* – и аденовирусите**, както и вируса на грипа. Освен по въздушно-капков път вирусите се предават и чрез мръсни ръце, тъй като са устойчиви във външна среда. Хигиената на ръцете е превантивна мярка и срещу инфекциозни заболявания на кожата и очите, стафилококи, дизентерия и паразитни инфекции. Миене на ръцете със сапун е задължително след посещение на санитарни възли, след контакт с животни, пипане на замърсени предмети, преди приготвяне на храна, както и преди и след пушене.

Образователната кампания „Важността от правилна хигиена на ръцете” се провежда за първи път в България. Тя е част от глобалната инициатива за насърчаване на хигиена на ръцете и Световния ден за миене на ръцете, който се отбелязва на 15 Октомври. Той се провежда от 2008 година насам и участие в него вземат над 80 държави в света.

Марката Dove е основана през 1952 година, когато козметичната компания Unilеver придобива френски патент за нов почистващ продукт с неутрално pH и овлажняващ компонент. За първи път Dove е представен на потребителите през 1957 година. В рекламна си стратегия марката залага на естествените жени. Към днешна дата Dove се продава в над 80 страни по света.

* Риновирусите са едни от най-широко разпространените вирусни заболявания. Характеризират се със силна хрема, повишена температура и кашлица. Някои от тях могат да доведат и до пневмония. За този вид вируси няма ваксини.

** Аденовирусите са от семейство Adenoviridae и наброяват повече от 40 типа. Причиняват остри респираторни заболявания, конюнктивити, гастроентероколити и други.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=284592&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1671