EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
01 Март 10, 13:38 / Автор: EventsTeam
Beefeater разтърси с Пънк & Глем рок ревю Парти център 4 КМ
Миналия четвъртък, 26 февруари, Beefeater представи епохата на 70-те с Пънк & Глем рок стила в модата и музиката на Лондон. Второто събитие от поредицата London Dress Code от 60-те години до днес препълни парти център 4 КМ. 36 тематични модела бяха представени от млади дизайнери и танцьори на уникален пърформанс, който пренесе посетителите в десетилетието на Дейвид Боуи и The Clash.
Миналия четвъртък, 26 февруари, Beefeater представи епохата на 70-те с Пънк & Глем рок стила в модата и музиката на Лондон. Второто събитие от поредицата London Dress Code от 60-те години до днес препълни парти център 4 КМ.

36 тематични модела бяха представени от млади дизайнери и танцьори на уникален пърформанс, който пренесе посетителите в десетилетието на Дейвид Боуи и The Clash.

Колекцията Пънк & Глем рок е създадена от 18 талантливи студента от втори и трети курс и магистри на НХА, ръководени от Ива Шатц, която е и художествен ръководител на ревютата от 60-те 70-те.

Зад бляскавото представяне на готовата колекция стоят Beefeater и художественият ръководител на всяко ревю. Процесът по подготовката започва от подбор на скиците, избор на материалите, финализиране на елементите и аксесоарите, като стигне до хореография на ревюто, избор на индивидуална прическа и грим за всеки модел.

Дрехите, вдъхновени от стиловете Пънк и Глем рок се отличаваха с характерни материи – кожа и метални елементи, ципове, високи ботуши, шотландско каре и тениски и комбинация от сребристи платове с велур.

Второто ревю от поредицата London Dress Code отново бе представено от непрофесионални манекени – дизайнери, танцьори и студенти.
Прическите и гримът, изцяло издържани в стила на двете музикални течения, бяха дело на фризьорски салон Арлет и Pro face.
18 от моделите са част от програмата за подкрепа на млади таланти на Beefeater, а останалите са допълнително реализирани по предварителните скици в процеса на подготовка на проекта. Колекцията е изцяло ушита от дизайнерите.

Повече за Пънк & Глем рок парти-ревю в стила на Лондон от 70-те

Програмата на Beefeater за развитие на млади български творци предава стила на всяко десетилетие чрез модата и музиката. Основните музикални течения, които диктуват и стила на модата през седемдесетте, са Пънк и Глем рок. Дейвид Боуи, Ти Рекс, Слейд и Гари Глитер са представители на Глем рок течението, а в духа на Пънк творят The Clash, Generation X, Sex Pistols, Vibrators, The Stranglers.
Моделите в колекцията Пънк & Глем рок представят и двата стила. Дрехите, вдъхновени от Глем рок, са от метализирани материи, раменете са допълнително подчертани, всичко изглежда космическо и андрогенно. Присъстват символи като светкавица и звезда. Цветовете са ярки и крещящи. Обувките са на платформи, а в грима основна роля има брокатът.
За моделите, повлияни от Пънк, са типични многoто метални ципове, комбинация на черен плат и метал, кожа, разкъсан деним и разбира се - кубинки.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=282129&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1347