EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
25 Февруари 10, 08:24 / Автор: EventsTeam
Книга, спечелила наградата „Коста Бук”, вече е и на българския пазар
Основната идея на наградите е: няма нищо по-хубаво от това човек да си почива с хубава книга и чаша ароматно кафе в ръка. За първи път в България книга, носител на наградата Costa Book Awards. Costa Coffeе и Издателство „Четмо” представиха книгата „ВЪЛЧА НЕЖНОСТ”.
Книгата
ВЪЛЧА НЕЖНОСТ
Канада, 1867


Малко заселническо градче през зимата на 1867 година в девствения канадски лес. Брутално убийство, в което може да са замесени бизнес интриги или политически интереси поради археологически древноиндиански артефакт и вълнуващите опити за дешифрирането му, а може би дори любов, понякога странна, но винаги силна и безпощадно изгаряща.

В търсене на истината една жена ще срещне многолика галерия от личности – от изпаднал чаровен авантюрист и суров индианец със злодейско лице до маниакален манипулатор, за когото човешкият живот няма стойност. Някои от тях ще искат да разкрият престъплението, а други – единствено да се възползват от него.

Наградата
Costa Book Awards е една от най-престижните и популярни награди за литература във Великобритания, която отличава най-значимите и харесвани произведения за годината, публикувани от писатели живеещи в Обединеното Кралство и Ирландия.
Costa Book Awards награждава книги в 5 категории: Първи роман на автора, Роман, Биография, Поезия и Детска книга. Победителят във всяка категория получава като награда сумата от 5 000 паунда. Една от петте наградени книги бива избрана за Книга на годината и получава допълнителна награда от 25 000 паунда! Така общият награден фонд на Costa Book Awards става 50 000 паунда, което го прави най-големият за подобен вид награди. Costa Book Awards е и единствената награда която отличава детска литература наравно с останалата.
Costa Book Awards е основана през 1971 като Whitbread Literary Awards. От 1985 наградата става известна като Whitbread Book Awards до 2006, когато Costa Coffee поема притежанието и – това е и годината в която Costa и наградата празнуват 35-тата си годишнина.

ЗА COSTA:
Costa е основана от братята италианци Серджо и Бруно Коста през 1971 година. Всички баристи в кафетериите на Costa са обучени в изкуството на приготвяне на кафе. Costa Coffee е първата верига във Великобритания която купува само кафе сертифицирано от Rainforest Alliance. От края на 2009 година сертифицираното кафе е вече във всички заведения на веригата. Costa официално регистрира благотворителните си акции като през 2006 основава фондация под името 'The Costa Foundation' (no.327489). Целта е да помогне на обществата в страните от които веригата снабдява кафето си. Фондацията (The Costa Foundation) до момента е построила и поддържа 12 училища и планира още. Costa е част от Whitbread PLC, най-големият оператор на хотели и ресторанти във Великобритания.

ЗА ИЗДАТЕЛСТВО „ЧЕТМО”
www.chetmo.eu
Едно от най-младите издателства в България, насочило се към представяне на българския пазар основно на стойностна и качествена литература. Научно-популярни поредици, приложна психология, бизнес съвети, историческо четиво, романи от съвременни автори, които светът е оценил, носители на авторитетни международни награди, детска и юношеска литература…
Издателство “Четмо” ви предлага познания, умения, любопитни и неизвестни факти от историята на човечеството и удоволствие от потапянето в нови литературни светове.
Наред с „Вълча нежност”, издателството, работещо изцяло с полиграфическия комплекс „Ифо Дизайн”, е издало за краткото си съществуване произведения като „Проектирай себе си” на великия дизайнер Карим Рашид, „Мандалата на Магдалена” на Майкъл Брадли – човекът изследовател зад „Шифърът на Леонардо”, Майкъл Брадли е литературният псевдоним на Майкъл Андерсън де Саквил, кандидат за Нобелова Награда по биология. Да не забравяме и „Смъртта на Наполеон. Митове, легенди и загадки”, написана от Тиери Ленц, директор на Фондацията “Наполеон”, е автор на “Нова история на Първата империя”. Той е генерален секретар на Комитета за издаване на кореспонденцията на Наполеон, от която са излезли шест тома.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=281178&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1309