EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
19 Февруари 10, 15:02 / Автор: EventsTeam
В София се проведе се българо-алжирски икономически форум
Фокусът на събитието бяха възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес-партньорства с представители на български фирми, браншови и други обществени организации.
На 18 февруари в София се проведе икономически форум на тема: „Икономически климат в Алжир – бизнес и инвестиционни възможности”, организиран съвместно от Алжирското посолство в България и Българската търговско-промишлена палата. Срещата откри зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и зам.-изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Борислав Стефанов. Фокусът на днешното събитие бяха възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес-партньорства с представители на български фирми, браншови и други обществени организации.

По време на днешния форум посланикът на Алжир г-х Ахмед Буташ заяви, че държавата се ангажира да насърчи притока на инвестиции и експортната дейност. Като пример посочи, че през последните 5 години местните частни инвестиции са достигнали над 6 милиарда долара, а преките чужди инвестиции надхвърлят 10 милиарда долара. „Енергетиката и строителството са сред отраслите, в които България и Алжир биха могли да си сътрудничат. Днес частният сектор осъществява над 50% от общия обем на вноса на страната и на него се дължат близо две трети от растежа в отраслите извън производството и добива на течни горива.” – заяви Ахмед Буташ. Дипломатът посочи, че страни от ЕС вече присъстват на Алжирския пазар. Като пример беше посочена Полша, с която наскоро са били сключени договори в областта на енергетиката.

Общият стокообмен на България и Алжир за 2008 г. възлиза на 88.1 млн.щ.д. Запазва се тенденцията на положително търговско салдо за България. За 11-те месеца на 2009 година общият обем на стокообмена е 39.8 млн.щ.д., като сравнен със същия период на предходната година той бележи покачване с 21.4%. Вносът се покачва с 24.5%, а българският износ се увеличава с 21.3 %.

Източник: 
MARKETOR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1843