EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Банки и финанси

Вземи в gLOG
08 Февруари 10, 18:59 / Автор: EventsTeam
"Д Банк" влезе в платежната зона Target2
„Д Банк” е сред 16-те български банки в страната, БНБ и системата „Bisera7-Eur”, която от началото на февруари т.г. се присъедини към „Таргет2” (Target2) - трансевропейската автоматизирана система за брутен сетълмент на експресни преводи до 50 000 евро в реално време.
От началото на м. февруари 2010 г. „Д Банк”, заедно с още 15 банки в страната и БНБ и системата „Bisera7-Eur”, се присъедини към „Таргет2” (Target2) - трансевропейската автоматизирана система за брутен сетълмент на експресни преводи до 50 000 евро в реално време.

Присъединяването към „Таргет2”, в която участват 23 страни-членки на Европейския съюз, от които шест са извън еврозоната, е съществена стъпка към интеграцията на България в европейските финансови пазари и платежни инфраструктури.

От икономическа гледна точка “Таргет2” оказва положително влияние върху банките, но предимствата са преди всичко за крайните потребители на банкови услуги – граждани и фирми, които ще могат да извършват много бързи и сигурни преводи към страните от ЕС.

Системата предоставя еднакви, „хармонизирани” от ЕЦБ, ценови условия, както за малки така и за големи суми, без тези такси да се видоизменят от централните банки.

“Таргет2” предоставя ефективни механизми за сетълмент, модерна техническа инфраструктура, функционалност и организация. Чрез тази система има възможност да се следи и управлява ликвидността в евро, да се постига ефективност на разходите и високо ниво на услугите. Всичко това оптимизира платежния процес и повишава изключително бързината на преводите в евро (обикновено до една минута), но дава и сигурност за крайния клиент. При малките плащания ще може да се повиши конкурентоспособността и да се разшири полето на дейност на клиента, осигурявайки услуги в евро, съобразени с изискванията на банките и техните клиенти.

Присъединяването към “Таргет2” от февруари т.г. води до натрупване на опит в работата с европейските платежни механизми и ще улесни процеса на въвеждане на еврото у нас.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=277600&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1106