EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Храни

Вземи в gLOG
03 Февруари 10, 17:09 / Автор: EventsTeam
Евро-Ток България: "Държим изрично да бъде регламентирано въвеждането на задължително етикетиране на продукти със съдържание на ГМО в това число и животински продукти от животни, хранени с фуражи, съдържащи въпросните организми"
За нас, като професионалисти е изключително важно страната ни да разпише и цялостна стратегия за контрол на качеството на продуктите за съдържание на ГМО, както и на адекватни санкции при нарушаване изискванията за етикетиране.
Опитът на професионалистите от Евро-Ток Интернационал сочи, че клиентите масово отказват да консумират ястия, в които има продукти с генно модифицирани организми.

Приготвянето на здравословна и балансирана храна за клиентите ни е най-важният фактор в работата ни. Силно сме обезпокоени от редица световни изследвания, извършвани върху животни, хранени с генно модифицирани храни. Данните сочат, че животните са развили поредица от заболявания, като тумори, алергии, спад в имунната система и др., както и повишена смъртност.
Твърдо отстояваме позициите си, че клиентите трябва да бъдат информирани за онова, което консумират. Ето защо държим в новия закон изрично да бъде регламентирано въвеждането на задължително етикетиране на продукти със съдържание на ГМО в това число и животински продукти от животни, хранени с фуражи, съдържащи въпросните организми.
За нас, като професионалисти е изключително важно страната ни да разпише и цялостна стратегия за контрол на качеството на продуктите за съдържание на ГМО, както и на адекватни санкции при нарушаване изискванията за етикетиране.
Евро-Ток България изследва и запазва за поколенията автентичните ястия и продукти на страната ни, носещи духа на съответния регион. При масовото въвеждане на ГМО страната ни рискува да загуби завинаги автентичната си кулинария.
България е между страните с най-голямо биологично разнообразие в Европа и е ратифицирала Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие през февруари 1996 г. Конвенцията подчертава, че опазването на биологичното разнообразие е обща грижа за човечеството и че държавите са отговорни за опазване на биологичното си разнообразие и за устойчивото използване на биологичните си ресурси.

Искрено се надяваме да вземете под внимание горното и да предприемете мерки, които защитават клиентите ни от ГМО, които те не желаят да консумират.

За Евро-Ток

Евро-Ток България е пълноправен член и неразделна част от Евро-Ток Интернационал /Европейското сдружение на професионалните готвачи/.

В Евро-Ток Интернационал членуват над 4000 професионални готвачи и главни готвачи от 18 европейски страни, обединени в защита на кулинарните традиции и наследство в Европа.

Евро-Ток Интернационал е единственият официален консултант на Европейска комисия и Европейски парламент по въпроси, касаещи храни, здравословно хранене, земеделско производство и аквакултури.

Всеки член на Асоциацията подписва “Кодекс на честта”, с който се ангажира да защитава качеството на храната и традициите в своята страна:ЧЛЕН 6: Евро-Ток защитава здравословната храна базирана на качествени продукти.
ЧЛЕН 7: Кулинарите от Евро-Ток са за природосъобразна храна и традиционни рецепти като гаранция за разнообразието в европейското кулинарно наследство и запазването на регионалните продукти.ЧЛЕН 11: Мисията на Евро-Ток е защита, информация и образование на потребителите.

ЧЛЕН 12: Важно е менюто да е реално отражение на ястията, които се предлагат, за да бъде запазено доверието на потребителите.ЧЛЕН 14: Професията трябва да остане прозрачна, за да се гарантира, че храната е безопасна и с доказан произход.

Чрез този Кодекс Шеф-готвачите от Евро-Ток България се присъединяват към европейските си колеги и изказват твърдата си позиция срещу Генно модифицираните храни.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=277279&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1835