EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

Вземи в gLOG
02 Февруари 10, 17:32 / Автор: EventsTeam
Първата среща за Наградата Empower събра повече от 500 млади предприемачи и бизнес лидери
Kонкурсът за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи стартира с открита дискусия на тема „България – Място за иновации. Как да направим това възможно?”.
Повече от 500 млади предприемачи и бизнес лидери участваха в първата от поредицата месечни срещи посветени на предприемачеството. В отговор на големия интерес, дискусията е на разположение и онлайн.

Награда Empower се провежда с официалната подкрепа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Официален гост на срещата беше Евгени Ангелов, заместник - министър на икономиката, енергетиката и туризма, който представи държавната политика в подкрепа на предприемачеството и иновациите. „Аз вярвам, че наградата Empower ще осигури възможности за младите хора, да получат практически знания от успели бизнес лидери, както и да проследят основните стъпки за създаването и управлението на своя бизнес. В допълнение на правителствените усилия за опростяване на бизнес средата и осигуряване на предвидимост за стопанските субекти, това е от особено значение за изграждането на стабилна и устойчива икономика,” каза заместник - министър Ангелов.

Председателят на фондация Empower United и инициатор на конкурса за Наградата Empower, Томас Хигинс, разказа за визията на организацията и за бъдещето на предприемачеството в България. „Работейки с нашите партньори, ние сме уверени, че в дългосрочен план ще допринесем за позитивна промяна в българското общество. Вярваме, че бихме могли да оставим отпечатък върху качеството на живот в страната във всеки аспект, като например създаване на високо платени работни места, подпомагане развитието на образователната система, здравеопазването, инфраструктурата и т.н.,” каза г-н Хигинс. 

Цветан Алексиев, изпълнителен директор, Сирма Груп, и Огнян Донев, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор, Софарма, дискутираха ролята на иновациите в развитието на ИТ и фармацевтичния сектор. Модератор на дискусията бе Николай Ярмов, изпълнителен директор на Центъра за предприемачество и управленско развитие CEED.

От февруари до май 2010 г. всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На срещите ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, които ще са полезни за участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса. 

Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години. Желаещите да участват трябва да разработят бизнес план по модел, който ще бъде на разположение на www.empower.bg през февруари. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни, 2010 г. 

Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева. Тази значителна сума е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес. В допълнение, победителите ще имат възможност да се възползват от практическите съвети от страна на опитни професионалисти. 

Конкурсът се организира от фондация Empower United, в партньорство с JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО), и Маркетор. Програмата се провежда с подкрепата на Фондация Моторола, Си Ем Ес Камерън Маккена, AES (Ей И Ес) и Екобулпак. Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF. Домакин на събитието е обновеният Модерен Театър.

Източник: 
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=276133&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1558