EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
20 Януари 10, 09:04 / Автор: EventsTeam
Колекцията SWINGING 60’s продава дрехи-уникати на благотворителна продажба
При откриването на изложбата бяха продадени 9 модела.
От вчера повече от 30 уникални модела с лейбъл London Dress Code са изложени за продажба във фризьорски салон ‘Арлет’ на ул. Узунджовска 7-9.

Колекцията бе представена в края на миналата година на парти-ревю в „Склада” и е част от културната платформа BE Londonized на Beefeater за популяризирането на лондонската култура и стил в подкрепа на млади български таланти в областта на модата.

На откриването на нестандартната изложба-продажба вчера девет уникални модела от ревюто SWINGING 60’s с известната марка в духа на Лондон от 60-те откриха своите нови собственици. Тоалетите от колекцията могат да бъдат разгледани и закупени до края на февруари в салон ‘Арлет’. Всеки от моделите има фиксирана цена, а средствата от колекциите ще бъдат вложени в студентски проекти в областта на модата. Деветте продадени модела ще останат в рамките на изложбата до следващата седмица.

Колекцията, вдъхновена от SWINGING 60’s, е първата от общо пет, проследяващи развитието на модата в Лондон. Първата спирка 60-те логично постави началото на проекта, тъй като именно през това десетилетие Лондон за първи път се изявява на модната сцена. През 1966 г. Таймс обявява Лондон за SWINGING LONDON. Всичко, което е революционно, различно и дръзко, се случва точно през тези години.

Българският проект London Dress Code е насочен към млади дизайнери, които се вдъхновяват от брит културата в модата. Моделите за първото събитие-ревю от проекта са подготвени за 3 месеца, като се започне от проучването на епохата и характерните за нея стилове, през скици, модели, подбор на цветове и материи до ушиването с изпипването на всеки детайл, задължителен за всяка дреха-уникат. 

Дрехите са разработени в детайли в поп арт, разработки в текстура, в нервюри и с характери материи за 60-те. Духът на колекцията е младежки, а кройките семпли с акцент в цветовете и текстурата.

Това прави моделите от колекцията екстравагантни, но същевременно приложими в днешната парти култура.

Очаквайте второто парти-ревю на 70-те с бунтарската атмосфера на Glam Rock и Punk.

Историческото пътуване с Beefeater продължава през 2010 г. с българския поглед към дрескода на Лондон през 70-те години (февруари), 80-те (юни), 90-те (септември) и до днес (ноември). 

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=271731&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1392