EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Здравеопазване

Вземи в gLOG
17 Януари 10, 11:28 / Автор: EventsTeam
Въвеждат немски технологии в ортопедията на МБАЛ „Дева Мария” в Бургас
Немско оборудване на фирмата „Джи ес евро” инсталираха през почивните дни в ортопедичното отделение на най-новата болница в Югоизточна България.
Според началникът на отделението д-р Димитър Илиев той и колегите му вече ще обслужват пациентите от цялата страна с най-високото съществуващо ниво на „интрамедуларната” /вътрекостна/ техника.

По своята същност модерната технология се опира на „металната остеосинтеза”, т.е при фрактури или други увреждания нарушената цялост на костите се компенсира и възстановява чрез импланти, най-често титанови.

От фирмата производител гарантират, че новата технология, която вече е въведена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Дева Мария” Бургас, постига значително по-голям „щадящ” ефект върху пациента от действащите до момента в страната, т.е следоперативното лечение е с много кратки срокове и броят на рентгеновите експозиции е ограничен до минимум.

За пример при фрактура /счупване/ на подбедрица традиционната технология постига пълното възстановяване на пациента за около 4 -6 месечен период, а чрез новата техника и апаратура цялостното възстановяване може да се скъси за период от месец до месец и половина.

В рамките на няколко дни немски инструктори запознаха своите колеги от новата бургаска болница с детайли на технологията, чието практическо приложение започва до края на месеца.

На 1 февруари официално ще бъде открито ортопедичното отделение на МБАЛ „Дева Мария”. Методичен ръководител е един от водещите в Европа специалисти професор Петър Тивчев. От тази дата в отделението на д-р Димитър Илиев ще се извършва пълната гама от операции на опорно-двигателния апарат и по „здравна каса”.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=271069&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1064