EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
09 Януари 10, 14:53 / Автор: EventsTeam
Първа инвестиционна банка е главен спонсор на първата за България TED (Technology, Entertainment & Design) конференция
Мотото на организаторите е “Ideas Worth Spreading” (“Идеи, които заслужават разпространение”), т.е. в рамките на конференцията ще се обсъждат теми от света на високите технологии, дизайна, иновациите, науката, изкуството, журналистиката, устойчивото развитие и развлечението.
Екипът на Първа инвестиционна банка подкрепя инициативата на младите организатори, от една страна защото споделя визията за иновативност и устойчиво развитие, от друга – защото очаква да се получи наистина стойностна и интелектуално обогатяваща конференция. И не на последно място – защото ПИБ традиционно подкрепя развитието на младите хора, които имат желание и устрем за развитие.

Гостите на конференцията ще имат възможност да се запознаят с презентациите на Симеон Дянков, Сам Харис (криейтив директор на Международното общество във Великобритания), Асен Ненов (съдружник в Greon), Сюзън Браунфийлд (световно акламирана оперна певица, завършила Бостънската консерватория), Мартичка Божилова (продуцент на АГИТПРОП), д-р Иaн Сандърс (директор на WWOOF България), Ива Бонева (изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование), Мартин Ангелов (през 2009 г. спечели наградата за нови визии в градския транспорт на международния архитектурен конкурс Line of Site), Магдалена Малеева, Константин Христов (съосновател на favit network), Милена Лазарова (доцент в Технически университет, София), Андриан Димитров (графичен дизайнер), Андреан Нешев (автор е на VIЖUAL CUT БULGARIЯ) и сестри Бисерови (изпълнители на традиционна българска народна музика по цял свят от три десетилетия).

TEDx е събитие организирано под патронажа на TED – сравнително нова програма, която се сформира на локално ниво, често от висши институти и училища, библиотеки, местен бизнес, дори и от група приятели, желаещи да направят, моделират и приемат гости на една конференция от иновационен тип – в стила на TED Conference. Вече 25 години TED дава възможност на световноизвестни учени, дизайнери и културни иноватори да споделят идеите си със света за 18 минути.

Първа инвестиционна банка ще продължи партньорските си отношения с организаторите на първата по рода си TEDx конференция у нас и занапред, подкрепяйки развитието им и очаквайки добрата инициатива да се превърне в традиция.

Информация за TEDxBG, 9.01.2010 г. 

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=269717&df=45&dflid=3Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2058