EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

Вземи в gLOG
06 Януари 10, 11:55 / Автор: EventsTeam
Големите круиз компании отчитат сезонен спад от 35 процента
По данни на Асоциацията на международните круиз линии, над 90% от пасажерите посочват, че са „доволни” или „изключително доволни” от ваканцията на круиз както и от съотношението цена-качество.
„Сравнителният анализ, който правим регулярно показа спад с 35% на цените за круизи с отплавания през първата четвърт на 2010”, казва Илиян Иванов, акредитиран круиз експерт към Българското круиз общество. „Никога досега в историята на круиз индустрията не е имало по-подходящо време за пътешествия по вода – световното икономическо свиване и спадът на резервации от американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, пускането на все по-големи круиз кораби (до 2012 ще бъдат пуснати на вода 35 мега-лайнера, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене) изтегля цените надолу и прави круизите още по-примамлива алтернатива за активна почивка” допълва той. 

По данни на Българско круиз общество, 3-дневен круиз между Маями и Бахамските острови започва от 133 евро на човек, настанен в двойна каюта. Най-общо, в цената на круиза са включени нощувките на борда, храната, някои напитки и забавленията. Круизът е прекрасно допълнение ако така или иначе пътувате до дадена дестинация по бизнес или на гости. В рамките на няколко дни може да посетите и проучите градове, в които в последствие да се върнете за по-дълго. Важен стимул е и отпадането на визите за български граждани в много страни по света, намаляването на цените на самолетните билети, както и на хотелските нощувки. Важно е да се отбележи, че круиз за пасажерите, посещаващи Ямайка и Хаити не се изисква виза, стига да не се нощува в хотел на брега. Ако досега сте плавали с икономични и нискотарифни круиз линии, при създаващите се условия с малко доплащане може да си позволите по-висок клас кораби, съответно - по-стойностно преживяване. 

По данни на Асоциацията на международните круиз линии, над 90% от пасажерите посочват, че са „доволни” или „изключително доволни” от ваканцията на круиз както и от съотношението цена-качество. Круиз пътешествието обикновено се планира минимум месец и половина преди отплаването за да имат пътниците по-голям избор на каюти и по-изгодни цени. В момента вече се пълнят каютите за 14-ти февруари, мартенските и великденските празници.

Българско круиз общество
Тел. 02/422-40-40
www.Cruise.Bg

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=268782&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1935