EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Търговия

Вземи в gLOG
04 Януари 10, 20:51 / Автор: EventsTeam
Европейски търговски център сключи договор за наем на офис площи със световния моден гигант Inditex
Компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Call Point New Europe наема 2 500 кв. м. в комплекса.
4 януари 2010 г., София Най-модерният и мащабен офисен комплекс в България - Европейски търговски център (European Trade Center) сключи договор за наем със световния моден гигант Inditex, който ще разположи своя офис на 400 кв. м. в комплекса. 

Подписан е договор и с компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Call Point New Europe, която наема 2 500 кв. м. в комплекса, за да разположи там свой кол център.

Inditex Group e една от най-големите испански корпорации и една от водещите модни групи в света, която притежава брандовете ZARA, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, ZARA Home и Uterqüe. Голяма част от тези марки ще имат магазини в Карфур Цариградско Мол, който е в общ комплекс с European Trade Center. Офисът на Inditex е първото представителство на групата у нас. Той ще се намира в сграда B на European Trade Center.

CallPoint New Europe е един от лидерите в аутсорсинг индустрията в Източна Европа. Създадена през 2004 г., компанията предлага пълен набор от гласови услуги, свързани с обслужването и връзките с клиенти, събиране на вземания или телемаркетинг. CallPoint New Europe има кол центрове в София, Пловдив и Букурещ, като най-новият им офис ще се намира в European Trade Center.

„Радвам се, че високото качество и модерната работна среда, която предлага новата бизнес локация на София - Европейски търговски център, привлече две компании с лидерски позиции в своите браншове – Inditex и CallPoint New Europe. Inditex ще може пълноценно да използва синергията между търговски и офисни площи от най-висок клас и да разполага с отлична работна среда и комуникации, които да подпомогнат нейната експанзия в България. Присъединяването на CallPoint New Europe към наемателите в Европейски търговски център е още едно доказателство за потенциала на България да се развива като успешна аутсорсинг дестинация”, коментира Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на Европейски търговски център.

50 процента от площите в комплекса вече са отдадени под наем, като първите наематели ще влязат през февруари 2010 година. Това са Vivacom и Карфур – със съответно 23 000 кв. м. и 6 700 кв. м. наета площ. Договорът, подписан с Vivacom, е най-големият договор за наем на офис площи на българския пазар. 

European Trade Center се състои от пет клас А офис сгради с обща разгърната застроена площ (РЗП) от 72 300 кв. м. и разполага с 840 паркоместа. Всяка сграда има самостоятелен вход и пряк достъп до подземния гараж и складовите помещения. Офисната част предлага изключително практично и гъвкаво използване на пространствата от типа „open space”. European Trade Center и Карфур Цариградско Mол имат топла връзка. Сграда А на комплекса е най-високата (67 м.) офис сграда в строеж в страната. Тя е и първата голяма сграда, която забелязват пристигащите от Летище София и магистрала Тракия, което я прави своеобразен портал към столицата. Специално за нуждите на офисната част и на шопинг мола е изграден тунел с дължина 90 метра, с две входящи и една изходяща лента. Той съдейства за лесния достъп и осигурява влизането на автомобили от посока Център директно но ниво -3 на паркинга. Тунелът се намира на около 10 м. под нивото на бул. „Цариградско шосе”. 

При планирането и изграждането на European Trade Center са използвани последните иновативни и високотехнологични решения в сектора, понижаващи енергийните разходи и оптимизиращи функционалната среда. Офис сградите разполагат с висококачествени комуникационни системи, окабеляване, HVAC система, картов контрол, отличен транспорт, както и улеснен достъп за хора с увреждания. Има модерна спринклерна противопожарна система, а дизелови генератори поддържат системите за сигурност на сградите. Фоайето на сграда А има конструктивна височина от 10 метра. Окачената елементна фасада със стъклопакет е с висока енергийна ефективност, максимална прозрачност, звукоизолация и неутрален цвят. Сграда А разполага с 6, а останалите с по 4 високоскоростни асансьора с destination control system, която осигурява бързина и удобство на посетителите и наемателите, и е енергоспестяваща. Това са първите асансьори от този тип в България, като скоростта им е 2,5 м. в секунда. Сграда А е със 17 надземни етажа, сграда B е 12-етажна, сграда C – 11, а D и E – 10-етажни. 

Инвестицията в European Trade Center е в размер на 80 млн. евро. Финансирането на комплекса се осъществява с помощта на Банка Пиреос България. Това е най-мащабният като РЗП проект в България до момента, финансиран от банката. 

Инвеститор в комплекса е „Европейски търговски център” ООД. Проектант е АС – Илиев, строителните работи се извършват от TERNA, а проектният мениджмънт е поверен на SAVANT. Ексклузивен консултант е Colliers International, България.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=268465&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1384