EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Енергетика

Вземи в gLOG
28 Декември 09, 11:25 / Автор: EventsTeam
Консорциумът между компанията „Ънлимитед Енерджи” и немския концерн „Кюселс” ще изгражда фотоволтаичен парк на територията на община Карнобат
Това реши на последното си заседание за годината общинския съвет.
Съветниците избраха победителя в концесионната процедура като приеха препоръките на комисията, която разгледа офертите за построяване на високотехнологичните съоръжения. Бъдещият парк ще бъде разположен върху площ от 6488 дка в землищата на селата Сигмен, Глумче и Зимен.

Предпочетените инвеститори са готови да вложат 570 млн. евро в изграждането на фотоволтаичен парк с мощност 240 мегавата и да стартират строителството през 2010 год.

За всеки хектар / 10 дка/ от терените на община Карнобат ще бъдат заплатени 2000 лв еднократно, а в периода на използване годишно по 3320 лв.

След проведени обстойни консултации с експерти от бранша предпочетохме предложението на консорциума между «Ънлимитед Енерджи» и «Кюселс» - заяви пред общинските съветници председателят на комисията и зам. кмет по финансите Жельо Георгиев.

Според него членовете от комисията са били впечатлени от прозрачната фирмена история на кандитатите, присъствието на световноизвестни производители на фотоволтаични модули в консорциума, наличието на изградени и функциониращи обекти в портфолиото на инвеститорите, ясни финансови отчети с внушителни параметри, позоваването на извършени одити, безспорни гаранции за стабилност и напълно реалистичната и изпълнима оферта, както и гарантирания годишен доход за общинската хазна в рамките на 2 201 333 лв. годишно през 30 годишния период на концесията.

С този проект немският концерн „Кюселс” за първи път стъпва в България.

През 2008 год. фирмата е обявила активи на стойност 2 835 000 000 евро, приходите от реализираната промишлена продукция / модули и съоръжения за фотоволтаични централи/ са 1 301 800 000 евро, а чистата печалба е била 190 600 000 евро.

Консорциумът между „Ънлимитед Енерджи” и „Кюселс” е вторият сериозен инвеститор в Карнобат, който беше привлечен през тази година.

През есента испанско-гръцки консорциум спечели процедурата за изграждане на ветроенергиен парк, като стойността на проекта според анализатори може да достигне до 150 млн. евро.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=266897&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.099