EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Туризъм

Вземи в gLOG
20 Декември 09, 15:15 / Автор: EventsTeam
Искат визови облекчения за руски и турски туристи
Да отпаднат визите или да бъдат въведени сериозни визови облекчения за туристи от Русия и Турция – поиска на проведения граждански форум в Бургас зам председателят на Алианса по туризма на Югоизточен регион /АТЮР/ Дияна Колчева.
Като представител на структуроопределящ бранш за българската икономика г-жа Колчева обоснова предложението си с необходимостта за спешни мерки, които да помогнат на отрасъла да преодолее финасовата криза.

Членът на УС на АТЮР взе участие в гражданския форум, който организира евродепутата от ГЕРБ и председател на българската група в ЕНП д-р Андрей Ковачев.

Платежоспособните руски и турски туристи заобикалят страната ни заради тромави визови процедури и бюрокрация – заяви Дияна Колчева.

Тя запозна присъстващите с намерението на Алианса да установи контакт с българския член на европейската парламентарна комисия по туризъм и транспорт Емил Стоянов, за да му представи пакет от предложения за устойчиво развитие на българския туризъм.

По време на форума стана ясно, че членовете на АТЮР категорично са против изграждането на петролопровода „Бургас-Александрополис” и затова търсят подкрепата на българските евродепутати за спирането на проекта. 

Бих искала българският туризъм да има свое парламентарно лоби в Страсбург и Брюксел, което да защитава интересите ни – сподели още Дияна Колчева. 

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=265532&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0827