EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
16 Декември 09, 23:57 / Автор: EventsTeam
Гражданско сдружение „Видовден” отличи Теодора Захариева като „Гражданин за пример”
Снощи в София Гражданско сдружение „Видовден” традиционно връчи годишните награди „Видко” за принос в развитието на гражданското общество в България.
Награди „Видко” бяха присъдени и на Меглена Кунева и Асоциация „Анимус”

Снощи в София Гражданско сдружение „Видовден” традиционно връчи годишните награди „Видко” за принос в развитието на гражданското общество в България.

Човекът на годината Теодора Захариева взе приза в категория „Гражданин за пример”. Асоциация „Анимус” получи награда „Видко” в категория „Неправителствена организация”. Наградата прие директорът на Асоциацията Надежда Стойчева.

При откриването на церемонията съпредседателите на Гражданско сдружение „Видовден” Анжелика Цокова и Васил Филипов обявиха, че наградите „Видко” са признание на гражданите, в лицето на „Видовден” и всички останали организации в Движение за национално единство и спасение (ДНЕС), и се присъждат за принос в развитието на гражданското общество в България. Гражданско движение ДНЕС обединява в себе си над 40 неправителствени организации, представляващи десетки хиляди български граждани.

Прочувствените слова на наградените Теодора Захариева и Надежда Стойчева от „Анимус” трогнаха присъстващите. Захариева заяви, че твърдо ще продължи борбата си с овчедушието в България, а Стойчева, през сълзи, изрази надежда, че заради активността на граждански организации като ДНЕС и „Видовден”: „Може би от днес ще започне Видовден!”.
В награждаването участваха популярните български изпълнители, подкрепящи идеите на ДНЕС и „Видовден”, актьорът и певец Стефан Вълдобрев, българската джаз прима Камелия Тодорова и големият глас на българската народна песен Янка Рупкина.

Еврокомисар Меглена Кунева бе отличена в категорията „Общественоангажирана личност”, но именно ангажиментите й в Европейския парламент я възпрепятстваха да присъства на церемонията.

Организатор: CNR Communications

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=264977&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1775