EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Организация на събития

Вземи в gLOG
10 Декември 09, 09:07 / Автор: EventsTeam
Cisco TelePresence бе представен за първи път в България
Cisco TelePresence отваря нова страница във виртуалните комуникации в реално време. Решението предлага виртуална комуникация с висока резолюция, която наподобява жива среща, благодарение на високото качество на звука, видеото и обкръжаващата среда. По този начин участниците могат да се срещат с колеги, клиенти и бизнес партньори от другата страна на виртуалната маса, без значение в коя точка на света се намират.
Сиско България представи за първи път у нас уникалната си технология за виртуално сътрудничество Cisco TelePresence. Демонстрацията се състоя в офиса на компанията в Бизнес Парк София, където се намира първата оборудвана Cisco TelePresence стая у нас. 

На събитието присъстваха управляващият директор на Сиско България Борислав Димитров и журналисти. За да представят в детайли технологията TelePresence, виртуални гости от Лондон и Дубай бяха съответно Бен Еванс, Стив Рамсей и Томас Дефой – Бизнес мениджъри за видео решения за развиващите се пазари в Сиско.

Cisco TelePresence отваря нова страница във виртуалните комуникации в реално време. Решението предлага виртуална комуникация с висока резолюция, която наподобява жива среща, благодарение на високото качество на звука, видеото и обкръжаващата среда. По този начин участниците могат да се срещат с колеги, клиенти и бизнес партньори от другата страна на виртуалната маса, без значение в коя точка на света се намират.
Използването на Cisco TelePresence намалява от една страна разходите и времето за многобройните командировки, а от друга страна допринася за опазването на околната среда, като позволява редуциране на въглеродните емисии. Cisco TelePresence дава възможност на компаниите да комуникират по-често с различните си клонове, партньори и клиенти. Така вземането на решения става по-бързо, а в същото време се пестят време и средства за бизнес пътувания.

Изживяването в стаята на Cisco TelePresence комбинира иновативно видео в реално време, пространствено аудио и интерактивни технологии, които са равносилни на персоналната среща „лице в лице”. Присъстващите имат усещането, че са в една и съща стая, макар разстоянието между тях да е стотици или хиляди километри. Усещането за реална среща се дължи на комбинацията от изображения в реални размери, ултра висока честота на звука и интерактивни елементи, които допълват илюзията за единно пространство. 

В България беше представен моделът Cisco TelePresence 3000, който позволява присъствието на до 6 участници във виртуалната среща от едната страна на екрана. Портфолиото от TelePresence продукти е широко и предлага различни модели според нуждите на различните фирми и организации - от персонализирана Cisco TelePresence система, която може да стои на бюрото ви, до голяма виртуална зала за срещи, предназначена за 18 човека.

Сиско предлага различни бизнес модели за разгръщане и използване на Cisco TelePresence – чрез управлявани услуги или чрез публични TelePresence стаи, например в хотели. Решението се използва не само за бизнес цели, но и в публичната администрация, образованието, здравеопазването, сферата на изкуствата и т.н.
Cisco TelePresence е успешно приложено при над 350 клиенти по целия свят. Вътре в компанията Сиско се използват над 660 TelePresence стаи в 44 държави. Компанията регистрира около 40 000 сесии на месец, много от които са многоточкови, което означава, че свързват хора от 3 или повече места. Честотата на употреба на Cisco TelePresence e необичайно високa. В компанията Сиско технологията се използва над 5 часа на ден. Proctor & Gamble пък отчете преди няколко месеца, че TelePresence стаите им се използват по 6-7 часа на ден, което е доказателство за удобството и ефекта от използването на технологията.

„Ние виждаме големи възможности за развитие на Cisco TelePresence и останалите ни приложения за бизнес сътрудничество”, коментира Борислав Димитров, управляващ директор на Сиско за България. „Решението намира приложение главно за бизнес комуникация, но не само. Нека да дам само два примера. В момента се провежда глобалната среща за климатичните промени в Копенхаген и там Сиско се включи като комуникационен партньор, който предостави възможност за виртуална свързаност посредством TelePresence стаи. Така всички делегати и журналисти могат да се срещат в реално време с колеги и сътрудници в десетки страни. Друг работещ пример е комуникацията с Европейските институции. Редица страни от ЕС заменят редовните си пътувания до Брюксел с TelePresence срещи, което спестява много време, средства и вредни емисии”, допълни Димитров. 

Благодарение на Cisco TelePresence, делегатите на Конференцията за климата в Копенхаген могат да участват в редица виртуални срещи, посредством 4 Сиско Telepresence стаи, изградени в Бела Център в Копенхаген, Дания. Те са свързани с други 75 Cisco TelePresence стаи в цял свят, с Датското министерство на Климата и Енергетиката и определени датски посолства по света. Използването на стаите е безплатно за участниците в конференцията, на която Сиско е партньор заедно с Министерството на Външните работи на Дания. 

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=264170&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1074