EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Енергетика

Вземи в gLOG
08 Декември 09, 08:19 / Автор: EventsTeam
ЧЕЗ подготви електроразпределителната мрежа за зимата
В процес на подготовка на съоръженията за есенно-зимния период служителите на ЧЕЗ Разпределение са ревизирали 19 312.65 км въздушни линии и 10 155 трансформаторни поста.
През месец ноември ЧЕЗ приключи профилактиката и планираните ремонтните дейности по електроразпределителната мрежа в Западна България. До настоящия момент ЧЕЗ Разпределение е вложило под форма на инвестиции и ремонтни дейности над 65.7 милиона лева, с цел подобряване на сигурността и качеството на доставяната електроенергия. До края на годината се предвижда да бъдат вложени около 80 милиона лева.

В процес на подготовка на съоръженията за есенно-зимния период служителите на ЧЕЗ Разпределение са ревизирали 19 312.65 км въздушни линии и 10 155 трансформаторни поста.

Особено внимание е отделено на средствата за защита от атмосферни и комутационни пренапрежения като са монтирани нови 924 броя вентилни отводи. Над 1 588 км от въздушните електропроводи средно напрежение са почистени от клони и опасни дървета.

Основно ремонтирани са 432 сгради на трафопостове, монтирани са 4 557 допълнителни заземители, подменени са 71 хил. м кабели, които свързват потребителите с електрическата мрежа, както и 80 тона стоманено алуминиеви проводници.
Аварийните екипи на ЧЕЗ са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. Доставено е ново зимно работно облекло. През годината бяха закупени леки и тежко товарни автомобили с висока проходимост както и специализирана техника – автовишки и автокранове.
На територията на ЧЕЗ Разпределение в постояна аварийна готовност са 80 екипа, като е създадена организация при повишаване на аварийността техният брои да се увеличи три пъти в рамките на четири часа. При извънредни обстоятелства и природни бедствия ЧЕЗ Разпределение е в състояние да мобилизира 1 200 души високо квалифициран ремонтен персонал.

„Положените усилия от експлоатационния персонал ще доведат до намаляване на аварийността по разпределителната мрежа и ще повиши качеството на предлаганата услуга за нашите потребители, което е и нашата основна цел”, каза Росен Йорданов, Директор „Експлоатация и Поддържане” в ЧЕЗ Разпределение по повод приключване на подготовката за есенно-зимния сезон. 

На 24 часовата гореща телефонна линия 0 700 10 010 клиентите на ЧЕЗ България могат да сигнализират при евентуални проблеми. 

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=264029&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1229