EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

Вземи в gLOG
04 Декември 09, 10:06 / Автор: EventsTeam
Българската мрежа на бизнес ангелите дава възможност за видео сесии на предприемачите на своя сайт
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN) представи новата си онлайн услуга за предприемачи, търсещи финансиране от членовете на Клуба на Бизнес Ангелите в BBAN. С това се подобряват шансовете за привличане на инвеститори за стартиращи и развиващи се компании, а BBAN затвърждава позицията си на водеща европейска Мрежа с изключително иновативни предложения.
От днес всеки предприемач вече може да запише и изпрати собствен кратък видео клип, с който да презентира своя проект и бизнес намерения пред инвеститорите в Мрежата.

Целта на новата технология е да се подобри шанса перспективните проекти да бъдат забелязани и да получат своето финансиране значително по-бързо спрямо традиционните практики.

Достатъчно е предприемачът да запише кратко видео представяне на идеята и да прикачи файла към описанието на своя проект. Всеки бизнес ангел, членуващ в Клуба, ще може да прегледа проекта и видео презентацията, за да научи повече за самия предприемач.

Ако предприемачът не разполага с технологията за това, записът може да бъде направен с осигуреното от Мрежата оборудване в офиса на компанията.

Ако описанието на проектите в платформата на предприемача (http://venures.bban.eu) в момента дава достатъчна начална информация за съществото на проекта и логическата му рамка, то видео представянето позволява да се привлече емоционалното внимание на инвеститорите.

Така се осигурява matching upfront – или предварително "запознанство", при което представянето на самия предприемач може да се осъществи преди дори да е заявен интерес за среща от самите инвеститори.

Новата функционалност реално позволява да се илюстрира най-важният фактор за успешното привличане на инвеститор - качествата и излъчването на самия предприемач. Предприемачът трябва да успее в рамките на няколко минути да предаде посланието за себе си и за проекта в достатъчна степен, за да провокира реакция - да заинтригува потенциалния инвеститор за насрочване на последваща среща. Почтеност, страст, опит, знания, умения, лидерски качества, отдаденост, визия, реализъм, увереност, са само част от известните характеристики, които търсят бизнес ангелите в екипа на всеки бизнес преди да решат да го подкрепят. С новата функционалност това представяне вече е възможно и лесно.

Първият подобен тестов проект бе представен онлайн и за нерегистрирани потребители с изричното разрешение на екипа на StockPodium – един от проектите, към които интересът от страна на инвеститорите в Мрежата е вече значителен. В резултат на новата услуга, екипът осъществи срещи с двама потенциални инвеститори още в рамките на първия ден от представянето на проекта.

Представянето на идеи пред инвеститори в кратки сесии е познато отдавна в практиката на рисковите инвеститори. „Elevator pitch” (представяне в асансьора) е терминът, с който се обозначават те и произлиза от опитите на сценаристи да „продадат” идеята си за даден филм на продуценти, които срещат в асансьорите на небостъргачите на големите студиа в Холивуд. Представянето трябва да кратко, ясно и атрактивно - да се изложи концепцията, бизнес модела и основните характеристики на проекта в достатъчна степен, но не твърде подробно, за да заинтригува потенциалния инвеститор.

Използването на видео представяния не е новост в световната практика. Съществуват редица състезания, медии и дори телевизионни предавания, в които предприемачите записват своите видео сесии за потенциални инвеститори.

Иновацията, внедрена от BBAN в случая, се състои в приложението на технологията в практиките на Мрежи от бизнес ангели. Защото, като цяло, в Европа Мрежите все още не използват достатъчно възможностите на информационните технологии, което значително забавя времето и за приемане и представяне на проекти пред инвеститори.

По поръчка на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите по-рано тази година бе проектирана и внедрена ERP и CRM система за практиката у нас. Бяха създадени платформите за бизнес ангели и предприемачи, с които да се улесни представянето на проекти и комуникацията между тях. Тази интегрирана система е сред първите в Европа и резултатите от използването й (като брой привлечени и обслужени проекти), категорично определят BBAN като една от най-добре представящите се подобни структури на континента.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=263727&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0807