EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
04 Декември 09, 01:50 / Автор: EventsTeam
Впечатления на трима европейски посланици от България и бизнеса в нея
Посланиците на Германия, Финландия и Кипър се срещнаха с представители на български и международни компании, членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), за да обсъдят перспективите на бизнеса в България за реализация на европейския пазар.
Посланиците на Германия, Финландия и Кипър се срещнаха с представители на български и международни компании, членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), за да обсъдят перспективите на бизнеса в България за реализация на европейския пазар. Н.П. Ставрос Амвросиу, Посолство на Кипър, Н.П. Таря Лайтиайнен, Посолство на Финландия и Н.П. Матиас Хьопфнер, Посолство на Германия отговаряха на въпросите на представители на компании, сред които бяха Хюлет Пакард, Овергаз, Делойт България, Ърнст & Янг, Астра Зенека и други по време на срещата, организирана от БФБЛ.

Н.П. Матиас Хьопфнер сподели, че Германия е най-големият търговски партньор на България от държавите в Европейския Съюз. Над 1200 немски компании активно развиват бизнес на българския пазар. Според него, чуждестранни инвеститори ще са склонни да инвестират в България, ако се чувстват сигурни в правосъдната система и гарантираното прилагане на закони. Той отбеляза, че повече от 12,000 български студенти следват в немски университети, което ги прави и втората по брой група чуждестранни студенти, след тази на студентите от Китай.

Н.П. Таря Лайтиайнен, от Посолство на Финландия, обяви, че от септември месец, т.г., в България вече работи и Българо-скандинавската търговска камара, учредена с цел да насърчава и подпомага търговските и икономическите отношения между България и Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. Тя сподели добрите си впечатления от българските агропродукти и възможността на България да развива бизнес в аграрно-културния сектор.

Н.П. Ставрос Амвросиу, от Посолство на Кипър, сподели опита на неговата страна в решаването на проблема със замърсяването, пред какъвто е изправена и България. Като пример той посочи практиката на властите в Кипър да предлагат стимулиращи пакети за потребителите, които се откажат от старите си коли и предпочетат нови, по-малко замърсяващи околната среда автомобили. Посланикът изрази добрите си впечатления от това, че младите хора в България владеят по няколко чуждестранни езика.

Г-н Бил Дриздейл, първият председател на БФБЛ, поздрави тримата присъстващи посланици за новите им назначения в България и отбеляза, че бизнесът в страната ще продължи да се стреми да работи в крак с европейските ценности и да следва положителните примери на бизнеса, дадени от държавите-членки на Европейския съюз.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=263297&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1438