EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
03 Декември 09, 11:18 / Автор: EventsTeam
Наградиха „ИТ мениджър на годината” 2009
Награждаването бе финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media със съдействието на Банксервиз АД, Lloyds Register и Мобилтел за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината.
На снимката: Награждават Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3

Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции” на Банка ДСК ЕАД, Сребрина Аначкова, ИТ Директор и член на борда на директорите на Speedy и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3 са тазгодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината”. Те бяха наградени на специална церемония, която се състоя на 2 декември от 19 часа в зала Средец на столичния хотел Шератон. 

Награждаването бе финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media със съдействието на Банксервиз АД, Lloyds Register и Мобилтел за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината.

Целта на инициативата, която стартира през 2008 г., е да подкрепи издигането на позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективно използването на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията. 

Призът „ИТ мениджър на годината”, придружен с авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев, бе раздаден в три категории – мениджмънт, ефективност и иновации, а носителите са:

• Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции” , Банка ДСК ЕАД, в категория „Мениджмънт”, който получи приза си лично от г-н Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това бе второ участие в конкурса за г-н Генов, който през 2008 г. достигна до финала на конкурса в категория „Иновации”. Почетни грамоти като финалисти през 2009 г. получиха Ивайло Главчовски, директор ИТ на Уникредит Булбанк и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3.

• Сребрина Аначкова, ИТ Директор и член на борда на директорите на Speedy, в категория „Ефективност” с подгласници Юрий Генов от Банка ДСК ЕАД и победител в категория „Мениджмънт” и Емил Джиновски, ИТ Мениджър на Ромпетрол БГ. Сребрина Аначкова участва за първи път в конкурса и бе удостоена с голямата награда от г-н Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България”.

• Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3 в категория „Иновации”, следван от Валери Пейков, ИТ мениджър на СИКА България и Петко Йорданов, директор „Информационни технологии” в Овергаз Холдинг АД. Г-н Шекерлетов бе подгласник в същата категория през 2008 г., но благодарение на множеството успешно реализирани ИТ проекти през 2009 г., бе избран за победител от журито за тази година. Наградата му бе връчена от г-н Евгени Ангелов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Във второто издание на „ИТ Мениджър на годината” в различните категории на наградата бяха номинирани ИТ ръководители с успешен и иновативен проект през последните 12 месеца, който е допринесъл за постигане на бизнес целите на организацията, в която работят. Сред общо 15-те номинирани за 2009 г. бяха представители на компании от вертикални сегменти от икономиката като финанси, услуги, ютилити, строителство, търговия и др. Оценяването им протече на два етапа, като във всеки един от тях кандидатурите им бяха оценявани от специално подбрани комисии, ръководени от представители на Клуба на мениджърите на информационни технологии в България. Така до финала достигнаха 7 кандидата, като двама от участниците бяха номинирани в по 2 категории. 

„В церемонията миналата година акцентът беше върху интересни проекти, преодоляване на сложни имплементации и реализация на огромни инвестиции”, коментира по време на церемонията г-н Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България”. Миналогодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината” бяха Марин Калчев, ИТ директор на НОИ в категория „Мениджмънт”, Веселка Атанасова, ИТ директор на Топлофикация-Русе в категория „Ефективност” и Найден Неделчев, мениджър по информационна сигурност на Мобилтел в категория „Иновации”. „Далеч по-трудно е в условия на криза”, допълни г- Вичев и подчерта, че именно от избора на верните проекти и инвестиции в сегашните тежки условия, с активното участие на ИТ ръководителите, зависи къде е българският бизнес на пазара в следващите години”.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=263126&df=45&dflid=3


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1203