EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
01 Декември 09, 14:29 / Автор: EventsTeam
Приключва изграждането на новия терминал на DB Schenker край София
Модерен логистичен терминал със собствени ж.п. коловози се изгражда в близост до столицата • Инвестицията е в размер на около 10 милиона евро.
Компанията DB Schenker инвестира около 10 милиона евро в изграждането на нов логистичен терминал в Божурище. Той е само на 20 минути от центъра на София и трябва да започне работа през пролетта на 2010 г. Терминалът е един от най-модерните в България и има ключово местоположение до международния път София – Белград.

Строителството започна през февруари 2009 г. и върви по план. Грубият строеж е завършен и сега се изпълняват довършителните работи. В момента се оборудва логистичният склад с площ от 3000 кв.м, 10 м работна височина и капацитет от 4000 палетоместа на високи стелажи. Пред завършване е и складът за претоварване с площ от 2000 кв.м. Той разполага с 30 товарни рампи, от които 20 са хидравлични. Складовете са оборудвани с най-модерни системи за сигурност и пожаробезопасност. Комплексът включва и офис-сграда с обща площ над 3500 кв.м.

Терминалът разполага с два собствени ж.п. коловоза с обща дължина от 220 метра. Три 4-осни вагона ще могат да се обработват едновременно на рампата. На другия коловоз ще могат да се товарят или разтоварват едновременно до шест вагона. “За нашия регион железопътните терминали са от изключително значение, тъй като там можем да прилагаме изгодни за нашите клиенти интермодални транспортни решения,” отбеляза г-н Хелмут Швайгхофер, управител на Шенкер ЕООД. “Нашият терминал край София ще предложи нови възможности за бизнес благодарение на своето местоположение и техническите съоръжения, с които разполага. Това са възможности както за дистрибуция в страната, така и за международен транспорт, тъй като той е интегриран напълно в европейската транспортна мрежа на DB Schenker”, добави той.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=262895&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1706