EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
26 Ноември 09, 21:11 / Автор: EventsTeam
Зам.-министър Камен Кичев участва в сесия на Асамблеята на Международната морска организация
На 26 и 27 ноември 2009 г. заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев ще участва в 26-та сесия на Асамблеята на Международната морска организация (ИМО). Форумът се провежда в периода 23 ноември - 4 декември 2009 г. в Лондон, Великобритания.
Дневният ред на сесията включва 25 точки. Сред темите, които ще се дискутират са: стратегия и политика на Организацията; доклади и препоръки на комитетите на Организацията; обсъждане на доклада от проведената тази година Международна конференция за безопасно и екологично-съобразно рециклиране на кораби и други.

На 27 ноември 2009 г. ще се проведат избори за Съвет на Организацията. Зам.-министър Камен Кичев ще гласува, оторизиран от името на българската държава.

ИНФОРМАЦИЯ:

Международната морска организация /ИМО/ е специализирана агенция към Обединените нации. Отговаря за предприемането на мерки за подобряване на безопасността и сигурността на международното корабоплаване и предпазването на морската среда от замърсяване от кораби. Към задълженията й се отнасят и правни въпроси като отговорност и компенсации, както и улесняването на морския трафик. В организацията членуват 168 държави. Дейността й е организирана в комитети и под-комитети.

Най-висшият управляващ орган на ИМО е Асамблеята. Редовните сесии се провеждат веднъж на две години и на тях се вземат решения за одобряване на работната програма, гласуване на бюджета и определяне на финансовата политика на организацията. Изготвянето на препоръки към правителствата по отношение на морската безопасност и предотвратяването на замърсяването на морската среда е изключително право на Асамблеята.

Съветът е изпълнителен орган на ИМО, който администрира и контролира работата на Организацията между сесиите на Асамблеята и се състои от 40 държави-членки, разпределени в 3 категории, както следва:
A. 10 държави - членове, с най-голям интерес в предоставянето на международни транспортни услуги по море;
B. 10 други държави – членове, с най-голям интерес в международната търговия по море и
C. 20 държави – членове, които не са избрани съгласно условията на “А” и “В” и които имат подчертан интерес в морския транспорт или навигация и чието избиране за член на Съвета ще осигури представителството на всички основни географски райони на света.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=262731&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2635