EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
24 Ноември 09, 19:34 / Автор: EventsTeam
Зам.-министър Ивайло Московски откри днес седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт”
На форума бе представена, разгледана и гласувана Индикативната годишна работна програма за 2010 г. на оперативната програма.
Ивайло Московски, зам.-министър на МТИТС, откри днес седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт” 2007 – 2013 г. На форума бе представена, разгледана и гласувана Индикативната годишна работна програма за 2010 г. на оперативната програма.

За първото полугодие на 2010 г. се очаква да бъдат подготвени и подадени апликационни форми по проектите: проектиране на жп линията Видин – София; модернизация на жп линията София – Пловдив; подновяване на жп инфраструктурата по линията Пловдив -Бургас; доизграждане на автомагистрала „Тракия”; строителство на интермодален терминал в град София. Общата индикативна стойност на тези проекти е над 955 млн. евро.

В заседанието участие взеха експерти от Европейската комисия, Управляващия орган, бенефициентите по ОП „Транспорт”, както и представители на неправителствени организации. Присъстващите обсъдиха забавянето по някои от проектите по оперативната програма. Зам. – министър Московски запозна представителите на Европейската комисия, с всички предприети от МТИТС мерки за преодоляване на възникналите проблеми и изрази увереност, че тези действия скоро ще дадат резултати.

Заседанията на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт” се провеждат два пъти годишно и тяхната цел е да бъде представено и обсъдено актуалното състояние на проектите по програмата.

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=262055&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1417