EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

Вземи в gLOG
17 Ноември 09, 10:49 / Автор: Савина Атанасова
Първа глобална министерска конференция по пътна безопасност
На 19 и 20 ноември 2009 г. в Москва над 1000 делегати ще разискват проблемите на пътя на най-високо ниво.
Всяка година по пътищата на България загиват над 1 000 човека. Ранените са над 10 000. В световен мащаб загиналите са 1.3 милиона, а ранените – над 50 милиона.

На 19 и 20 ноември 2009 г. в Москва над 1000 делегати ще разискват проблемите на пътя на най-високо ниво. Министри на вътрешните работи, на транспорта, на здравеопазването, на образованието и представители на много неправителствени организации от цял свят ще се съберат в руската столица на Първата глобална министерска конференция по пътна безопасност, организирана под егидата на ООН и Световната банка.

Пътните произшествия са сред основните причини за смърт при младежи под 25 годишна възраст в световен мащаб. На 18 ноември двадесет и пет представители на младежки организации от шест континента ще се съберат, за да координират общата си позиция през следващите два дни. По покана на Световната Здравна Организация г-н Даниел Ванков, председател на сдружение „Отворена Младеж”, ще представи на срещата добрия опит на организацията от работата си в областта на пътната безопасност не само в България, но и на Европейско ниво.

Източник:
Савина Атанасова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1506