EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
16 Ноември 09, 17:02 / Автор: EventsTeam
Германският бизнес събра 350 гости на бал
Събитието бе организирано от Германско-българската индустриално-търговска камара и събра над 350 представители на политическия и бизнес елит.
Десетият юбилеен бал на германската икономика в България разтресе в събота вечерта столичния х-л „Шератон". Танцово шоу, живи изпълнения на Георги Христов и „Акага" и благотворителен търг бяха черешките на програмата. Събитието бе организирано от Германско-българската индустриално-търговска камара и събра над 350 представители на политическия и бизнес елит. Всеки плати по 200 лв. за вход.

„Във времена на световна криза България остава добро място за германските инвестиции. Трябват само по-ефективни и улеснени процедури за обществени поръчки", заяви посланикът на Германия у нас н. пр. Матиас Хьопфнер, който е патрон на проявата.

Заради натоварена програма премиерът Бойко Борисов не присъства, но изпрати мощен икономически екип на кабинета. Мегаминистьрът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пристигна с приятелката си Любов. Строителният министър Росен Плевнелиев обяви, че ще работи за разрастването на семейството на германско-българските предприятия. В словото си Плевнелиев демонстрира отличен немски език (б. р. - доскоро той ръководеше делата на германската компания „Линднер" у нас).

Сред най-елегантните дами бяха екоминистърката Нона Караджова и бившата вицепремиерка Метена Плугчиева. Медийното войнство беше представено от Аксел Шиндлер, главен управител на „Вестникарска група България" - издател на „Труд" и „24 часа".

Шефът на германско-българската камара Митко Василев апелира към гостите да не се страхуват от новите идеи и предизвикателства. „Оптимист е този, който вижда шансове в трудностите. А песимистът вижда трудности в шансовете", каза Василев. Кулминацията на вечерта бе връчването на два чека по 7000 лв. - за дома за сираци „Св. Николай" в Нови хан и за детския център за социална рехабилитация и интеграция в с. Дълбок дол.
Преди това гостите участваха в благотворителен търг и томбола. Меглена Плугчиева спечели екскурзия до Будапеща и три нощувки в х-л „Кемпински". А бившият председател на парламента Борислав Великов си тръгна с картина на Светлин Русев.

Източник:
Вестник "Труд"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1193