EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

Вземи в gLOG
13 Ноември 09, 22:53 / Автор: EventsTeam
Създаде се Обществен съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика
Основната цел на Обществения съвет ще бъде да осигурява синергия между социалните партньори, различните държавни органи и медиите за ограничаване и превенция на неформалната икономика, както и да дава препоръки за подобряване на изпълнението на проектните дейности при необходимост.
Започна работа Обществен съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, създаден по идея на Асоциация на индустриалния капитал в България в партньорство с Конфедерацията на независимите синдикати в България, в рамките на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика” с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. За Председател на Съвета бе избрана г-жа Христина Митрева - заместник-министър на труда и социалната политика.

Основната цел на Обществения съвет ще бъде да осигурява синергия между социалните партньори, различните държавни органи и медиите за ограничаване и превенция на неформалната икономика, както и да дава препоръки за подобряване на изпълнението на проектните дейности при необходимост. Той ще заседава поне веднъж на шест месеца, а при необходимост и по-често и ще генерира идеи за изпълнение на действия за ограничаването и превенцията на неформалната икономика.

Ограничаването на неформалната икономика би имало незабавен положителен ефект върху инвестициите и икономическия растеж. Нейната разнородна структура и сложност обаче изискват интегриран институционален подход и системни координирани стратегически действия. Затова в Обществения съвет участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Министeрство на вътрешните работи, Министерство на правосъдието, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на земеделието и храните, Националния осигурителен институт, Главна дирекция по труда, Главна дирекция „Гранична полиция”, Национална агенция по приходите, Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО), Държавна комисия по стоковите борси и тържища, КНСБ, КТ „Подкрепа”, Българска Стопанска камара, БТПП, Български съюз на частаните предприемачи „Възраждане”, БНТ, Дарик финанс и други.

На своето първо заседание Общественият съвет прие правилник за своята дейност, както и методология за мониторинг и оценка на дейностите по ограничаване и превенция на неформалната икономика.

Проектът „Ограничаване и превенция на неформалната икономика” се изпълнява от партньорите АИКБ и КНСБ в периода 2009 – 2013 г., като планира да осъществи поредица от мерки с цел ограничаване и превенция на неформалната икономика в страната и конкретно в секторите машиностроене, електротехника, информационни технологии, инфраструктурно строителство, лека промишленост, парфюмерия и козметика, млекопреработване, туризъм, небанкови финансови услуги и услуги от общ интерес.

Повече информация за проекта може да получите на: www.bica-bg.org.

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=260049&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1659