EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Здравеопазване

Вземи в gLOG
04 Ноември 09, 11:38 / Автор: EventsTeam
Софарма Трейдинг представи първият регистър на коронарните интервенции в България
Регистърът бе представен официално по време на провелия се на 3 ноември Семинар „Светлинни години в медицината - Първи Български Регистър на Коронарните Интервенции”.
Първият Регистър на коронарните интервенции в България, който е стартиран от 1 юни 2009 г.,  беше официално представен по време на провелия се на 3 ноември Семинар  „Светлинни години в медицината - Първи Български Регистър на Коронарните Интервенции”. 

Регистърът на коронарните интервенции е уникален по рода си проект, създаден благодарение на партньорството между Софарма Трейдинг АД и Българското дружество по интервенционална кардиология. Той е част от социално-отговорните дейности, които компанията е поставила в програмата си за 2009 г. и 2010 г. 

Семинарът привлече интереса на огромен брой специалисти в сферата на кардиологията, гестроентерологията, онкологията и пулмонологията. Презентация на основните характеристики на Регистъра направи доц. Николай Димитров от Университетска болница Лозенец. 

Първият български Регистър на коронарните интервенции e специализирана база данни, съдържаща информация за пациента – история на заболяването, лични данни, данни за съпътстващи заболявания, рискови фактори, данни за коронарните интервенции - място и вид на поставяни коронарни стентове, както и данни за крайния резултат от процедурата. 

Националният регистър на коронарните интервенции е създаден съобразно приетия от Европейското кардиологично дружество стандарт. 

Целта на този регистър е да се оцени медицинската практика в реални условия, както и да се следи качеството на работа на медицинския център/оператор по отношение на постигнати резултати и усложнения.
Приложението на регистъра дава възможност за провеждане на епидемиологични проучвания, за създаване на изводи и заключения валидни за Република България. 

Работата на Българския национален регистър създава условия за прозрачност и възможност за контрол от НЗОК.

„Като страна членка на ЕС, България не може да си позволи да изостане от световните и европейски тенденции за съгласуване, обобщаване и регулиране на дейността в областта на сърдечно-съдовите заболявания”, каза по време на Семинара г-н Димитър Димитров – Изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД.

„Ползата от регистъра би била най-голяма ако в него се включват всички лекувани пациенти...” – коментира в презентацията си доц. Николай Димитров.

След успешнато пускане на Регистъра в употреба, България е първата страна с Единен национален регистър в Югоизточна Европа. 

В момента Регистъра обхваща 13 центъра. Включени са данни за над 1200 пациенти от София, Пловдив, Варна, Плевен, Велико Търново, Ямбол и Сандански. 

Източник:
http://www.press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=257321&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1597