EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
26 Октомври 09, 17:35 / Автор: CNR Communcations
Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ не подкрепи принципите за почтена и толерантна кампания
Девет от осемнадесет кандидата за кметския пост в столицата застанаха зад „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” на Движение ДНЕС
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова не подкрепи инициативата на Движение ДНЕС за почтена и толерантна предизборна кампания. Освен кандидата на управляващата партия Споразумението за политическа почтеност и толерантност не подписаха още кандидатите на Българско работническо-селска партия, Българска работническа партия (комунисти), Обединена партия на пенсионерите в България, „Българска демократична общност”, ПП „Български бизнес блок”, ПП „Българската левица” и независимият Георги Жеков.

Споразумението бе подписано днес (26 октомври) в хотел "Радисън Блу". 

Част от принципите, залегнали в Споразумението, са кандидатите да не използват служебно си положение; да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти и да не използват компромати; да водят кампанията с прозрачно финансиране и да не участват в дейности за купуване на гласове; да не участват в скрити договорки за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в столицата.

По време на подписването кандидатът за кмет на София от Българска национално-радикална партия Емил Антонов категорично отказа да сложи подписа си под принципите, залегнали в „Споразумение за политическа почтеност и толерантност”.

Подписалите споразумението кандидати за кмет на София изразиха удовлетворението си от усилията на Движение ДНЕС за укрепване на диалога между политиците и гражданите.

За контакти:+35929868400

Източник: CNR Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1453