EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Държавно управление

Вземи в gLOG
23 Октомври 09, 09:28 / Автор: EventsTeam
Вицепремиерът Цветан Цветанов: МВР ще работи за сигурността на бизнеса в страната!
В изключително откровен и изчерпателен диалог Цветанов изложи мерките, предприети от Министерството на вътрешните работи за реформирането на правоохранителните органи и противодействие на организираната престъпност и корупцията, с цел осигуряване на благоприятен бизнес климат в България.
Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, се срещна на 22 октомври 2009 г. с над 50 представители на български и международни компании членове и партньори на Българския форум на бизнес лидерите. В изключително откровен и изчерпателен диалог той изложи мерките, предприети от Министерството на вътрешните работи за реформирането на правоохранителните органи и противодействие на организираната престъпност и корупцията, с цел осигуряване на благоприятен бизнес климат в България.

„Имаме политическата воля и заедно с вас можем да постигнем промяна”, отговори г-н Цветанов на зададения към него въпрос, как хората могат да възвърнат загубеното от тях доверие в институциите. Вицепремиерът изрази готовността и желанието на Министерството на вътрешните работи да бъде отворено към бизнеса и обществото, за да може министерството да работи и осигурява спокойна бизнес среда, възможност за инвестиции в България и създаване на работни местa.

Като национален приоритет, вицепремиерът посочи приемането на България в зоната на Шенген, което ще осигури безпрепятствено преминаване на границите, ще улесни бизнеса и ще доведе до оживяването на региони в страната, които иначе нямат голям шанс да се развият.

Г-н Цветанов изрази благодарността си към представителите от бизнеса, които са социално отговорни и участват в благотворителни дейности, с цел подпомагане на децата на загиналите по време на работа полицаи. Той изрази надежда, че и за в бъдеще бизнесът ще остане съпричастен към тази кауза.

Г-жа Мария Шишкова, председател на Форума, връчи на вицепремиер Цветан Цветанов, Стандарта за Бизнес Етика на БФБЛ, приет от над 1500 компании в страната. „БФБЛ вярва в партньорството и Вие винаги може да разчитате на нас за обратна връзка от бизнеса” заяви г-жа Шишкова


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1331