EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Местно самоуправление

Вземи в gLOG
01 Октомври 09, 00:18 / Автор: EventsTeam
Стартират проект в подкрепа на местното самоуправление по Черноморието
Проектът се реализира в три пилотни общини – Бургас, Варна и Добрич с финансовата подкрепа на Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни и Министерство на труда и социалната политика в Република България. Основната цела на проекта е да се изгради адекватен административен капацитет на партньорите на гражданското общество за ефективно управление на процесите на миграция и интеграция в съответствие с общата миграционна политика на ЕС.
Асоциация на Българските Черноморски Общини стартира проекта „Oбщини, социални институции и НПО-партньори за изграждане на капацитет на интеграционна политика”.

Проектът се реализира в три пилотни общини – Бургас, Варна и Добрич с финансовата подкрепа на Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни и Министерство на труда и социалната политика в Република България.

Основната цела на проекта е да се изгради адекватен административен капацитет на партньорите на гражданското общество за ефективно управление на процесите на миграция и интеграция в съответствие с общата миграционна политика на ЕС.

Проектът си поставя няколко специфични цели:

* Изграждане на информационна мрежа на гражданите на трети страни
* Повишаване капацитета на администрациите, социалните партньори, НПО и академични общности за взаимно сътрудничество и ефективно прилагане на миграционната политика
* Насърчаване на взаимодействието и работата в мрежа в процеса на интеграция на гражданите на трети страни.
* Подобряване на обществената представа за миграционните и интеграционните процеси сред местните общности.

Дейностите, изпълнявани в Община Бургас включват:

1.Създаване на Експертен съвет за мониторинг, включващ всички заинтересовани страни и институции, имащи отношение към граждани от трети страни – Регионална служба «Миграция», Община Бургас, регионално звено на Международна организация по миграция, Областна Дирекция на Полицията, Местна комисия за борба с трафика.

2. Идентифициране на броя и проблемите на имирантите от трети страни пребиваващи в Община Бургас чрез анкетно проучване.

3. Проучване на Европейския опит и практики за интеграция на граждани от трети страни, включващи практики в областта на законодателството, в областта на предоставяне на услуги за интеграция и в областта на формулиране и прилагане на местни политики.

4. Организиране на обучения за работа с имигрантите, дискусионни форуми, работни срещи с цел повишаване на капацитета на служителите в институцията и подобряване на комуникацията и координацията между тях.

5. Създаване на информационна база данни, предоставяща информация за имигранти от трети страни. 

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=253492&df=45&dflid=3


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1839