EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
08 Октомври 09, 23:26 / Автор: EventsTeam
Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници
Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.
Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.

Тази година българската морска община се представя активно в две събития от богатата програма на „OPEN DAYS”. На 6 октомври се проведе форумът „Регионални решения на климатичните проблеми - добри практики”, модериран от Уилям Жилет от Изпълнителна Агенция по конкурентноспособност и иновации към Европейската комисия. В него Бургас представи своя опит и добри практики заедно с представители на региони от Италия, Унгария, Полша, Гърция и Румъния.

Именно на този форум зам.-кметът Атанаска Николова акцентира върху потенциала и възможностите на Бургас да предостави добри условия за инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност.

Останалите участници и гостите на събитието са били впечатлени не само от уникалното географското положение и природните дадености на региона, но и от целенасочената политика, която Община Бургас води за насърчаване на инвестициите в тази област. Интерес към Бургас са проявили предприемачи от Германия и Италия, които са заявили желание да посетят града, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции.

На 7 октомври община Бургас бе представена и във форума „Регионални иновации”, съвместно с партньори от Италия, Холандия и Великобритания.

Инициативата „OPEN DAYS” се провежда за седма поредна година и е най-голямото събитие в календара на Европейските институции, чрез което се отдава признание на значимата роля, изпълнявана от градовете и регионите в цялостната реализация на проекта за Обединена Европа. 

Източник:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=253486&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1475