EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

04 Октомври 09, 14:52 / Автор: EventsTeam
Дадоха тържествен прием за празника на Република Германия във Варна
На 3 октомври 2009 г. в чест на Деня на германското Единство, Почетният консул на Федерална Република Германия и Република Франция във Варна г-н Недялко Неделчев даде традиционния за морската столица прием, с който вече няколко последователни години се отбелязва тържествено празника на Република Германия във Варна. Тази година приемът отбеляза и два юбилея: 60 години от създаването на Федерална Република Германия и 20 години от падането на Берлинската стена.
На 3 октомври 2009 г. в чест на Деня на германското Единство, Почетният консул на Федерална Република Германия и Република Франция във Варна г-н Недялко Неделчев даде традиционния за морската столица прием, с който вече няколко последователни години се отбелязва тържествено празника на Република Германия във Варна.

Тази година приемът отбеляза и два юбилея: 60 години от създаването на Федерална Република Германия и 20 години от падането на Берлинската стена. Домакинът на тържественият прием - Почетният консул на Германия и Франция г-н Недялко Неделчев, посрещна на тържеството в красивата градина на консулството множество гости, сред които кмета на Варна Кирил Йорданов, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, областния управител Данчо Симеонов, гостуващите във Варна посланици на Дания, Норвегия, Швеция, представители на немския бизнес у нас и приятели на Германия. 

Приемът беше уважен и от новоназначения Посланик на Федерална Република Германия у нас Н.Пр. г-н Матиас Хьопфнер. Дипломатът е запален яхтсмен още от студентските си години и по време на срещата му с кмета на морския град Кирил Йорданов сподели, че притежава класически платноход, построен преди Втората световна война.

По настояще 17-метровият кораб е в Турция и г-н Матиас Хьопфнер се заинтересова дали е възможно той да бъде предислоциран във Варна, където дипломатът гостува за първи път. Новият Посланик на Република Германия е в страната ни от 4 седмици. Пристигнал е в София от Канада и ще остане в България през следващите 3 години. 

Източник: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=252993&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.139