EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
25 Септември 09, 15:45 / Автор: EventsTeam
Предлагат иновации за борба с кризата на Есенния панаир в Пловдив
Иновации, с които бизнесът по-лесно да се справи с кризата, ще бъдат показани на 65-ия Международен технически панаир. Той ще се проведе от 28.09. до 3.10. 2009 г. в Пловдив с участието на 1985 фирми от 44 държави – 787 български и 1198 чуждестранни.
Страна партньор на юбилейното издание на Есенния панаир е Унгария, чието представяне е под мотото „Иновации и креативност”. „Ще покажем технологи и продукти, които са световни открития. Насърчаването на научните изследвания е изход от кризата”, каза на пресконференцията Юдит Ланг, извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България. „За нас е чест, че сме страна партньор, защото панаирът в Пловдив се смята за най-значимия в Югоизточна Европа”, подчерта тя.

Унгария участва вече 10 г. на Есенния панаир, а сега в нейната експозиция се включват близо 60 фирми от областта на машиностроенето, автомобилната индустрия, енергетиката, екологията, фината механика, строителството. В деловата програма са предвидени форуми за инвестиции и за изграждане на индустриални паркове, бизнес срещи и презентации.

След Лондон Пловдив е вторият град в Европа, където ще бъде показана новата модификация на прочутото Кубче на Рубик, което вече е във формата на кълбо. По време на Есенния панаир ще бъдат демонстрирани техники за най-бързо сглобяване и ще се организират състезания за зрителите. Уроци по чардаш и унгарски ресторант ще разкрият други аспекти от традициите на страната партньор.

Предвидена е изложба от 30 холограмни картини, тъй като холограмата е унгарско изобретение, наред с кибрита, писалката, телефонната централа, електрическата железница, говорещите фирми и витамин С. Сред най-новите открития на унгарските учени, които присъстват в експозицията, са стъклен бетон и апаратура за лечение със светлина.
860 милиона евро е стокооборотът с България, а унгарските инвестиции у нас са около 1 милиард евро, което поставя страната на 9-о място сред чуждестранните инвеститори в България. Надяваме се, че тази тенденция ще продължи, въпреки финансовата криза, заяви г-жа Ланг.

Според нея представянето на Унгария на ЕСЕН 2009 ще доведе до ползотворно сътрудничество между компании от двете държави, тъй като те и досега са важни един за друг партньори. За българските предприемачи ще бъде интересен опитът на унгарците в усвояване на еврофондовете, защото страната е на водещи позиции в ЕС по този показател.

Допълнителна информация:
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=251135&df=45&dflid=3

Източник:
www.PRESS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1504