EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
25 Септември 09, 15:41 / Автор: EventsTeam
Бургас представя иновативни практики по време на “Отворените дни” – европейската седмица на регионите и градовете
Семинар на тема „Обмен на най-добри практики в подкрепа на регионалното развитие” ще се проведе в Бургас (29-30 септември).
На 29 септември 2009 г. от 9 ч. в Бургас стартира семинар в областта на технологиите и иновациите на тема „Обмен на най-добри практики в подкрепа на регионалното развитие”. Той ще се проведе в рамките на два дни /29 и 30.09/ в зала „Нимфа” на хотел „Аква”, Бургас.

Събитието е част от инициативата „Европа в моя регион” и се провежда в рамките на “Отворените дни” – Европейска седмица на регионите и градовете. Организатори са Община Бургас, Високотехнологичен бизнес инкубатор–Бургас, и Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” с подкрепата на германските партньори CAPCom AG и INI-Novation GmbH.

По време на семинара участниците ще разглеждат въпроси, свързани с изграждането на проиновационна инфраструктура (високотехнологични паркове, високотехнологични инкубатори и центрове за технологичен трансфер) – стратегии и международни практики. Ще бъдат разгледани практически примери на прилагане на иновационни технологии в подкрепа на регионалното развитие. Като сектори с висок потенциал са избрани Географски информационни системи (GIS), образование и развлечение (Edutainment) и енергийна ефективност. 

Сред участниците са Атанаска Николова, Зам.-кмет „Евроинтеграция и екология” – Община Бургас, Тодор Станев – Изпълнителен директор на „Високотехнологичен бизнес инкубатор” – Бургас, както и международни експерти в областта на иновационния мениджмънт и технологиите от Германия, Испания и Белгия. Семинарът е насочен към представители на законодателната и изпълнителната власт, търговски и промишлени камари, агенции и асоциации, образователни институции и фирми.

Събитието се организира с подкрепата на Министерството на науката и изследванията на правителството на Германия и е част от инициативата “HGDV – Technology Marketing Bulgaria”, насочена към изграждане на партньорство между германски и български научни и индустриални организации. 

Представители на Община Бургас и „Високотехнологичен бизнес инкубатор” – Бургас ще представят иновативни практики от региона и на семинар по време на Европейската седмица на регионите и градовете в Брюксел от 6 до 8 октомври. 

Източник: Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2192